Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Митьо Очите: Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя ме коремът, щях да припадна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:12 / 02.03.2019Коментари (4)1690
©
Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя ме коремът, стана ми лошо, щях да припадна! Това сподели пред "България Днес" несебърският бос Димитър Желязков - Митьо Очите! Той проговори във връзка с влошеното си състояние, заради което в четвъртък линейка бе извикана по спешност в ГДБОП, където се предявяват обвиненията на кримигероя за лидер на банда за рекет и палежи.

"Пет дни вече ме викат за предявяване на материали, стоя цял ден - от 9 до 18 ч. Вчера (в четвъртък - бел. авт.) ми се приходи до тоалетна, но не ми позволиха да отида. Не бях ходил в продължение на час и половина. След стрелбата по мен ми е засегнат сфинктерът, уретера трябва да го оперирам, пикочният ми мехур е засегнат от два куршума и ми е по-малък, заради което не мога да издържам много време, без да ходя до тоалетна. Затова ми е направена пластика", разказа Желязков, като вдигна тениската си и показа кафява торбичка, прикрепена към тялото му.

Пликчето му помагало да уринира, но трябвало редовно да се мие и почиства. "В Турция имаше топла вода, но в следствения арест на "Г.М. Димитров" няма и не мога да спазвам необходимата хигиена и да мия торбичката", ожали се Желязков. Той обясни, че вече не смее да пие вода, защото може да не му дадат да отиде до нужника, а от това му се напуква устата.

На разпита не присъствал адвокатът му Илиян Василев, тъй като имал друга работа. Бил само назначеният резервен защитник, който не се застъпил за това да се спазят правата на арестанта и да му се позволи да посети тоалетната. След като на Желязков му прилошава, антимафиотите викат по спешност линейка. Докато дойдат медиците, задържаният пие хапче и се стабилизира, разкриват запознати.

Междувременно от спецпрокуратурата са отказали да назначат медицинска експертиза за състоянието на Желязков въпреки обещанията за това. Разследващите се позоваха на преглед на арестанта, според който състоянието му е задоволително. Гаранции, че Очите ще бъде прегледан и изследван, даде прокурор Николай Христов от апелативната спецпрокуратура, докато съдът разглеждаше мярката за неотклонение на кримигероя на втора инстанция. В крайна сметка магистратите отказаха, а обвинителят обеща колегите му да възложат такава веднага щом папките с материали се върнат при разследващите.

"Получих отказ от прокуратурата за назначаване на експертиза", ожали се Митьо Очите. Пред съда той се помоли поне за преглед, но по думите му такъв не му е разрешен.

Митьо Очите бе конвоиран вчера в спецсъда за заседанието по делото срещу кръвния му враг Божидар Кузманов - Божо Кравата. Очите се води пострадал в процеса срещу групата на Кравата, обвинени и за стрелата в Слънчака, при която Желязков бе ранен, а гардът му Александър Алексиев - убит.

Във връзка с обвиненията си като тартор на група за изнудване, палежи и наркотици Желязков коментира, че знае откъде се е сдобил с тях. "Цялото дело срещу мен е по жалба на Божо Кравата - то почва през 2016 г., докато аз съм в кома", смята несебърският Ал Капоне.

По думите му един от основните свидетели на прокуратурата срещу него е Георги Илиев, който е давал показания и по делото срещу подземния бос Николай Мечков, свързван с Рижите. Очите се кълне, че не познава Илиев, а той разправял в подробности какви ги е вършил, все едно са били първи дружки. "Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми", коментира Димитър Желязков.

Той даде показания по делото срещу Кравата през май м.г., но три месеца по-късно бе задържан в Истанбул. Адвокатите на Кравата поискаха нов разпит на Очите и делото зацикли, докато се приложат обвиненията срещу пострадалия. Месеци наред се чака екстрадицията на главното действащо лице заради разследването срещу Очите и компания. След като Турция го екстрадира преди две седмици, той вече уважи процеса срещу опонентите си.

Любопитното е, че Очите бе конвоиран до сградата на ул. "Черковна" отделно от тримата задържани по делото на Кравата. Част от тях били в другия арест към затвора, но по всяка вероятност съдебната охрана взема мерки членовете на двете враждуващи групи да не се засичат. Желязков бе вкарван и извеждан от зала 5, където течеше процесът, след останалите арестанти, за да нямат контакт и да не се стига до инциденти, обясниха служители. Въпреки това напрежението между Митьо Очите и подсъдимите така сгъсти въздуха в съдебната зала, че можеше да се реже с нож, отбелязаха присъстващите.

Съдът докладва, че по искане на защитата на един от свидетелите по случая "Кравата" е оказана защита и той се е превърнал в анонимен свидетел 1 от 2019 г. Изпълнени са съдебни поръчки за разпити на четирима свидетели от чужбина във връзка. Да дадат показания вчера в съда се появиха 9 свидетели, сред които и журналистът от Би Ти Ви Росен Цветков. Той бе препитван за излъчен репортаж, в който анонимен мъж твърди, че е каран от ченгета да разправя "слухове и интриги от Слънчев бряг" срещу Кравата.

Още не съм се виждал с дъщеря ми Станислава и внучето ми, но има време, каза Митьо Очите. Докато бе в турския затвор, голямата му щерка го дари с внучка Тияна. Желязков се надява да може скоро да зърне семейството си. Той разясни и обвиненията на Станислава като член на престъпната му банда: "Според прокуратурата тя, бременна в 9-ия месец, е изнудвала продавачка на царевица с количка". Станислава няколко пъти бе призовавана по делото срещу Божо Кравата, но призовкари не успели да я издирят на адреса й по лична карта.

Още по темата: общо новини по темата: 42
24.06.2021 »
14.07.2020 »
08.07.2020 »
17.02.2020 »
06.02.2020 »
05.02.2020 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Митьо почни от имена на политици с които си имал връзки и ще те пуснат.Кажи си поне две три имена .
0
 
 
Половин година в турски затвор и отиде сфинктера.Сега сере като самосвал.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: