Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важно! Официално казаха какво трябва да направим за по-малък данък МПС!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:09 / 27.02.2019Коментари (18)688
©
Важно! Ето какво трябва да направим, ако в свидетелството за регистрация на МПС (част "първа“ и част "втора“) не е посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6. Информацията е на СДВР "Столична полиция":

"Във връзка с многобройните запитвания, касаещи новоначислените размери за годишния данък на МПС, Ви информираме, че при липса на посочена екологична норма Евро 1,2,3,4,5 и 6 на притежаваното от Вас превозно средство, вписана в свидетелството му за регистрация (част "Първа“ и част "Втора“) и не притежавате официален документ удостоверяващ екологичната норма Евро, първо трябва да се обърнете към официален представител на марката на Вашето МПС за България, откъдето да се сдобиете с удостоверителен документ за притежаваната екологична норма на автомобила. 

След това лично или чрез пълномощник с моторното превозно средство трябва да отидете до Отдел "Пътна полиция" СДВР като носите с Вас този документ заедно със свидетелството за регистрация на МПС - част "Първа и част "Втора" /"големия“ и "малкия“ талон/. След като преминете с превозното средство през пункта на "Пътна полиция"-СДВР за идентификация, предоставяте съответните документи на служителите от МВР за издаване на нови документи с вписана съответна екологична норма.

Уточняваме, че за това, че не е вписана екологичната норма в свидетелството за регистрация никой няма да ви санкционира, а от това дали е нанесена зависи какъв ще е размерът на годишния данък на МПС. Подмяната на талона се налага само ако това изискват от там (общината). В някои общини изискват само да попълните декларация по чл. 54, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси за притежаван лек автомобил".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сигурно е много трудно да проверят кола 2010 коя евро категория е или 2017 по лесният начин ни го мушнаха
0
 
 
Във представителството на Субару даже не могат да го издадът тук трябвало от Италия за скромната сума от 150 евро ако го искате на хартия и то на английски или италиански да ни са честити новите намалени данъци мошеници скапани
0
 
 
30 лв ама в Стефанов и Ташев. Бездарниците от Силвър Стар искат 120 лв и при това не ставало веднага, а след една седмица. Да го духат, няма да им ги дам за 12 лв увеличение на данъка.
+1
 
 
~30лв е сертификат от представителя и още толкова за нов талон +2-3 часа висене в КАТ и гонене на цигани с чистачки и бабки с аптечки.
+2
 
 
който го измисли това е гениален.... усещам как вече хората умират от кеф как ще се разхождат до официалния представител за марката кола която карат и после с кеф да ходят до КАТ.....и сигурно това цялото ще е безплатно.....щото ся ако ме накарат и да си платя новия талон, дреме ми за категория евро и намеления.....за пътен данък.....
+10
 
 
Хайде нашата община да си намери списък с колите и техните евро сертификати, вместо да кара 100 хил. човека да си пререгистрират колите. По-лесно ще ми е да се сменя адресната регистрация в някое село отколкото да пререгистрирам няколко коли!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: