Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невероятно! 20 години нито една полиция в Западна Европа не може да хване Царицата на джебчийките
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:15 / 15.02.2019Коментари (0)869
"Царицата на джебчийките" Станка Илиева от пловдивското село Йоаким Груево се връщала обикновено от екскурзиите си в чужбина с по 20 000-30 000 евро, пише "Монитор", позовавайки се на близки до семейството й хора. Въпреки огромните суми, семейството й в селото не демонстрирало богаташки начин на живот. Причината според съселяните им била, че мъжът й Христо бил пристрастен към хазарта и каквото жена му изкарала от кражби в чужбина, пропилявал в игралните зали в Пловдив.

"Няма празно. Винаги носеше огромна сума в себе си. Как минаваше границите, къде криеше парите, за нас винаги това оставаше в пълна мистерия. Но никога не идваше в селото с малко пари. По 30 000 евро е носила в себе си след пътуванията си навън", обясняваха нейни съселяни. И къщата на Станка и мъжа й Христо в Йоаким Груево блести отдалече. Личи си, че е вдигана с пари, и то с много пари, но въпреки това къщата не е палат, каквито бяха примерно домовете на фамилията на Цар Киро. Цялата фасада на двуетажния дом е облицована със стилни мраморни плочи.

Оградата също е изпипана от край до край с каменни и мраморни елементи, които продължават и по терасите на фамилната къща. "Станка е много отворена и като златна кокошка. Жестоки удари прави на Запад. Само тя си знае как успява, но винаги се прибира с много пари и после Христо й ги харчи", коментираха хора от селото. Двамата имали един голям син, който бил женен. След ареста на Станка Христо бил видян в селото да ходи все едно е ударен с мокър парцал по главата.

"Направо не е на себе си, въпреки че на нея това не й е първият арест", си говореха хората в малкото село край Пловдив. Станка Илиева е от рода на кардарашите, при които джебчийството е занаят и се предава от майка на дъщеря. Обучението на жените кардараши в джебчийство започва още от ранните им години. Малката трябва да е на около 5-6, за да разбира и обучението й как да краде и преджобва започва. Илиева е с 18 криминални регистрации и 9 дела за кражби у нас. 40-годишната от село Йоаким Груево бе задържана преди няколко дни във Виена след поредния опит за кражба.

Оказало се, че тя е била една от най-издирваните джебчийки в цяла Европа, а определението "царица" й било дадено от австрийските медии. Германия я издирвала с европейска заповед за арест заради кражби. Станка имала забрана да влиза в Австрия, но както е видно от това къде е била арестувана, забраната не я е спряла да посети Виена. Според полицията в Западна Европа Станка Илиева шета из държавите там повече от 20 години. Позната е на службите и във Франция, Холандия, Чехия, Испания, Белгия.

Във Виена тя била забелязана от полицаи на една от най-оживените улици - търговската "Кертнерщрасе". Разпозната била чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена била до едно от популярните кафенета във Виена. Станка скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал. "Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана", заявил Патрик Майерхофер пред изданието kurier.at.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: