Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Страхотна възможност за България, докосваме първа група в Купа "Дейвис"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:57 / 05.02.2019Коментари (0)1367
©
България е на крачка от влизане в първа група на зона Европа/Африка за Купа "Дейвис". По новите регламенти на неофициалното световно първенство отборът ни вече се намира във втора група на Зона Европа/Африка. Нашите момчета ще бъдат непоставени на жребия, заедно с отборите на Грузия, Мароко, Словения, Турция и Зимбабве.

Поставените държави в потока са Румъния, Южна Африка, Дания, Литва, Египет и Норвегия. Жребият ще се тегли на 6 февруари (сряда) в офиса на ITF. Мачовете ще бъдат през април или септември. През последните две години България участва в трета група, но не успя да се изкачи.

Промоцията на България става възможна, благодарение на класирането на България в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии на (ITF) и член на Борда на директорите на "Hopman Cup".

"Поредна страхотна новина и възможност за мъжкия ни тенис - и то след страхотното представяне на Александър Лазаров, който записа втора победа в АТП, а Адриан Андреев игра толкова равностойно с №45 в света Матю Ебдън. Радвам се, че мога да разчитам на тези млади момчета, които са мотивирани да не спират да се развиват успешно. Така е и с Димитър Кузманов, от когото също очаквам силно представяне на "София Оупън", защото и той винаги се бори за победата докрай", заяви Тодор Енев - капитан на България за Купа "Дейвис".

"Цялата ни екипна работа в последните години ни доближава все повече до нашата най-голяма цел - да играем в първа и Световна група за Купа "Дейвис", допълни Тодор Енев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: