Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьор, погубил двама младежи, заяви пред съда: Съжалявам, че съсипах моя живот
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:42 / 05.02.2019Коментари (0)563
© bTV
29-годишният Николай Филипов, който преди три години уби при тежка катастрофа бургазлиите Невен Богоев и Галин Димов - на 21 и 20 години, все още е на свобода, а шофьорската му книжка не е отнета. Това заяви пред bTV майката на загиналия Галин - Светлана Димова.

"Човекът, който ги блъсна и ги уби, веднъж не стана да каже "Съжалявам". На последното дело каза: "Съжалявам, че съсипах моя живот", допълни майката на Невен - Йорданка Богоева.

Жестоката катастрофа стана на 21 февруари 2016 г. на изоставеното летище "Бършен" край Сливен. Там, при организирана незаконна гонка, автомобилът "Мерцедес", шофиран от Николай Филипов удря БМВ-то, в което били Невен Богоев, Галин Димов и 22-годишният Драгомир Динев. При удара, Невен и Галин загинаха на място, а Николай Филипов, спътникът му и Драгомир бяха ранени и откарани в спешния център при МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. 

Разследването установи, че след кратко движение по пистата и направен обратен завой, Филипов потеглил в посока към входа на летището, като постепенно увеличил скоростта до 150 км/ч. В това време, Невен карал БМВ-то в същата посока с около 72 км/ч.  И двамата водачи са правили т.нар. "осморки", когато последвал сблъсъкът.

През април м.г. Окръжният съд в Сливен призна Николай Филипов за виновен и го осъди на 4 години затвор. През октомври присъдата бе потвърдена от Апелативния съд в Бургас. Решението обаче е обжалвано пред Върховния касационен съд, който е насрочил заседанието за 27 февруари.

Почернените майки на Невен и Галин обаче искат по-висока присъда и са огорчени от факта, че делото се е забавило цели две години преди да влезе в съда.

"Търсихме подкрепа от Върховна касационна прокуратура, където след известно време ни отговориха, че делото трябва да се гледа като пътнотранспортно произшествие и по чл. 343, но Окръжният съд в Сливен реши, че делото ще тръгне по чл. 122, тоест не по Закона за движение по пътищата", обясни Светлана Димова. Майките бяха категорични, че по време на инцидента не е имало гонка.

Според експертизата е доказано, че ако Николай Филипов е продължил направо или свил надясно, е щял да избегне удара, а той е свил наляво към тях. Защо е тръгнал наляво, той сам не можа да обясни, отбеляза Богоева.

Светлана Димова допълни, че обвиненият е на свобода, а шофьорската книжка не му е отнета. По повод 4-годишната присъда тя коментира, че тя е твърде малка за два човешки живота. "За две момчета на 20 и 21 години - за мен е обида към паметта на сина ми", категорична беше Димова.

"Последно бях чела, че за един шамар над някой медик са дадени 2-3 г. Значи животът на Галин и Невен струват по един шамар", подчерта майката на Галин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: