Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Български мами от Франция спасяват измамена българка в Нант
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:16 / 15.01.2019Коментари (0)704
© Фейсбук
Историята започва на 27 декември миналата година, когато варненката Лиляна Маринкина, 39-годишна, заминава за Франция след уговорка със свои познати да поеме грижата за възрастна болна жена, пише Канал 3. Тя е самотна майка с две деца, пълни отличници, сестра и е болна и има нужда от операция и така подбудите да тръгне, особено около Коледа, когато спешно се търсят заместници на болногледачи с обещание за по- високо заплащане, са ясни.

Чували сме, чели сме за схеми за измама, направени от фирма, но в случая става дума за личен контакт, който, обаче, повече не откликва. Така жената се оказва сама в Нант, без пари, без да знае езика, без познати. Прекарва дните на гарата в Нант, а нощите - в чакалнята на спешно отделение в близка болница. До момента, когато към 9 януари пуска зов за помощ в групата БГ мами в Нант.

Нашите сънароднички виждат тревожните думи в потока от въпроси с типичен емигрантски характер - от уреждане на българско гражданство на новородени деца до рецепти за бисквитени торти и реагират. Някои са категорични от самото начало, че става дума за измама- и това се случва. Задават на жената въпроси, тя не е особено словоохотлива, дори блокира няколко.

Мирела Парашкевова, обаче, не спира дотук. Отива лично в чакалнята на гарата в Нант, открива жената и разговаря с нея. Убеждава се, че бедата е реална и Лиляна не е от тия, които злоупотребяват с добрината на другите. Тя наистина има нужда от помощ. Успяла е да стигне до OFI- френска служба за имигранти и интеграция, откъдето и купуват билет за връщане за 16 януари, сряда. Дотогава, обаче, тя трябва да продължи с бездомното си съществуване посред зима. И тук жените се организират на момента, събират пари, наемат и стая в хотел за четири нощувки, снабдяват я с храна, събират дори още малко пари, за да не се връща с празни ръце у дома при децата си. Полетът е от Париж, дотам ще бъде закарана безплатно от българин, който се занимава с транспорт. Пристига в София половин час след полунощ.

"Живот и здраве, на топло съм, добре съм", пише Лиляна Маринкина и благодари на всички, които и подадоха ръка- Мирела Парашкевова, Милена Трифонова, Ива Ковачева, Сокол Гюлфи, още много, които буквално за два дни се обединиха, за да я извадят от бедата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: