Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Снежни неволи! Десетки населени места са без ток заради снега
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:10 / 20.11.2018Коментари (0)716
©
Заради снега десетки населени места са без ток. Снежни неволи имаше и по пътищата – камион аварира на международния път Е-79 в Монтанско и затвори движението.

Инцидентът стана в района село Смоляновци днес преди обед. Камионът превозвал пощенски пратки, влязъл в страната ни през "Дунав мост 2" на път за Ирак. По думите на шофьора, той аварирал заради хлъзгавия път, като се преобърнал на пътното платно. След около два часа бе избутан встрани от фадрома на снегопочистваща фирма, но през това време шофьорите трябваше да изчакат на място.

Снегът причини и други проблеми. Близо 6000 абонати в община Мездра останаха без ток. Заради аварирали далекопроводи 13 села са без електрозахранване.

Аварийни екипи от Враца и Тетевен помагат за отстраняването на проблемите. Засегнати са и домакинства в съседната община Роман. В част от селищата ток ще има късно тази вечер, обещават от ЧЕЗ.

В Централна България снегът дойде около 20 ч. Три часа по-късно в канавка край Севлиево вече имаше катастрофирал автобус, който отбиваше шофьори от пътя през цялата нощ. Пътят София – Варна, в района на Велико Търново, се оказа едно от големите предизвикателства за шофьорите през нощта. Обилният снеговалеж за кратко покри пътната настилка и сля платната за движение в едно.

"Направена е била подложка на асфалтовата настилка. По време на снеговалеж, съгласно нормативната уредба, има степени и нива на снегоподържане. При обилен снеговалеж, както беше в периода от 12 до 2 ч. може да се допусне да има сняг по пътното платно, който е с дебелина 3 см", обясни инж. Диян Георгиев, директор на ОПУ – Габрово.

Над 50 машини чистиха снега в Смолянско в последното денонощие. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Няколко селища осъмнаха без ток.

Обилният снеговалеж предизвика проблеми и на пътя Плевен – Ясен. За щастие до инциденти там не се стигна.

В София също валя през цялата нощ. Снегът обаче бързо се топи. 

"Почистени са улиците и булевардите, по които се движи общественият транспорт, както и улици и булеварди в кварталите. Също така общинските пътища за Витоша и за високите части на общината", съобщи за бТВ кметът Йорданка Фандъкова.

През последните 3 дни в област Видин са станали три тежки катастрофи с жертви – причините са различни, но от пътна полиция призовават шофьорите да карат внимателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: