Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьорът на Корнелия Нинова съден за палеж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:04 / 07.11.2018Коментари (0)826
©
Шофьорът на Корнелия Нинова, който я возеше по време на двете катастрофи в края на миналата година, се оказа клиент на Темида. Румен Ананиев управлявал автомобила на соцлидерката още докато тя била редови депутат, а през годините отношенията им отдавна прехвърлили границите на връзката шеф – подчинен и преминали в близко приятелство.

След двете ПТП-та през есента на 2017 г., които я вкараха в болница, Корнелия решила да даде на най-доверения си човек кратка почивка и в момента из страната я возели различни мъже, изпратени от частна охранителна фирма. Тя обаче продължавала да има приятелски отношения с Румен, който държи връзка и с други високопоставени кадри на БСП, а в социалните мрежи ярко демонстрира своята неприязън към основния опонент и критик на Нинова на вътрешнопартийно ниво, а именно - Михаил Миков. Корнелия по никакъв начин не се интересувала, че шофьорът ѝ и неин личен приятел бил компрометирана личност.

За скандалното му минало разкрива пред местни медии потърпевшият пенсионер Симеон Соколов от Радомирско, с когото Румен бил селски. Преди години довереникът на шефката на бесепарите правил лятна чистка в дворното си място в село Жедна и запалил боклуците си. Безобидният огън прераснал в голям пожар, който се пренесъл чак през два имота и изпепелил стопанската сграда на дядо Симеон, в която той гледал пуйки и пилета. Изгорели още и компресор, алуминиев казан за 500 л, абрихт, циркуляр, машина за рязане на кашкавал. Изпепелена била и плевня, побираща 1000 бали сено и дървен материал. Няколко дни след огнената стихия пък жена му получила инсулт и починала, вероятно стресирана от ситуацията. Виновният за палежа Румен обещал, че ще покрие щетите, но това не се случило.

Заради това дядо Симеон  завел дело и го осъдил да му плати щети в размер на 12 860 лв. Той обаче си правел оглушки и не погасявал редовно сумата, което провокирало втори съдебен процес, но ден преди в имота му да влезе съдия-изпълнител, Ананиев го продал на своя далечна роднина. Заради непогасяването на дълга сумата достигнала двоен размер, а потърпевшият Симеон се чудел как да свързва двата края с оскъдната си пенсия, към която добавял и скромна заплата на шофьор на автобус.

Източник: Ретро






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: