Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Университетска преподавателка стана жертва на сексуален тормоз
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:38 / 23.10.2018Коментари (5)885
©
Университетска преподавателка твърди, че е била жертва на сексуален тормоз на ул. "Екзарх Йосиф", до Халите в София. Разказът си тя е публикувала в социалните мрежи. Случилото се я провокирало да създаде движение, което да се бори със сексуалното насилие.

Лея Вайсова е преподавател по социология в Софийския университет. В ефира на "Здравей, България" по Нова тв тя разказа:

"Отивах на гости при приятели и минавах ул. "Екзарх Йосиф". След мен тръгна мъж, който когато се разминахме с него усетих, че е пил алкохол. Слушах музика на слушалките си и не го чувах какво ми говори. Той тръгна след мен, застигна ме. Тогава осъзнах, че ако продължа, ще вляза в една тъмна част на улицата и по-добре да се спра, тъй като се намирах до ресторант и се обърнах към него, свалих слушалките и го попитах какво иска. Той предложи да изпием една бутилка вино, която аз носех за гостито. Отказах, тъй като не ми беше приятна самата ситуация. Той продължи да настоява".

След няколко разменени реплики, жената успява да влезе в ресторанта наблизо и да избяга от мъжа.

Лея Вайсова не е подала сигнал в полицията, но според нея е редно да се подават подобни сигнали, за да се види колко е сериозен проблемът със сексуалния тормоз в България.

След като Лея описва случката във Facebook под формата на пост.

"Цял ден в неделя ми писаха много жени, които искаха да споделят своята история. След това прецених, че много по-обществено полезно би било тези случки да бъдат разказвани публично – през Facebook, непрекъснато да говорим на нашите приятели, близки и познати, т.е. трябва да се говори и призовах жените да го направят. Нека да имат смелостта, да не се срамуват, защото има смисъл", смята тя.

"Инициирам движение за борба със сексуалното насилие, тъй като е видимо, че имаме да вършим работа и трябва да убедим нашето общество, че има сериозен проблем с насилието над жени. Затова призовавам всички жени да започнат да говорят. Няма организация. Това е просто призив. Реших, че, след като има хора, които са готови да говорят с мен, съответно има и почва за движение. Дано се разрасне, дано стане вълна", каза още Лея Вайсова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази госпожа не знам какво преподава на студентите си по социология, но определено има проблем с възприятията. Случката може да е била досадна или неприятна за нея, но в никакъв случай заговарянето на жена на улицата или поканата за питие не са сексуален тормоз. Госпожата просто търси внимание, но по доста неуместен начин на фона на всичките случаи на РЕАЛНО насилие над жени.
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 23.10.2018 г.
0
 
 
Това е алкохолен тормоз, който вероятно е прерастнал в сексуален. Госпожата е трябвало да позвъни на ченгетата, те вероятно няма да я свършат никаква, но трябва да им се втълпи на Ушеви, че една от задачите им е да защитават.
Aнонимен
на 23.10.2018 г.
+2
 
 
Не знаех, че пиенето на вино е сексуален тормоз! А се съмнявам, че ако я нямаше бутилката, госпожата щеше да бъде заговорена!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: