Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ще успее ли ПСЖ да завоюва втора поредна титла в Лига 1?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:00 / 18.09.2018Коментари (0)1321
©
Новият сезон във френската първа лига вече официално започна и началото на надпреварата за върха в класирането бе дадено. По традиция, няколко отбора спорят за титлата от висшия ешелон на френския футбол, като последните няколко години това са тимовете на Пари Сен Жермен, Монако и Олимпик Марсилия.

През последните четири години обаче, превъзходството на гранда от столицата е очевидно, като тима на ПСЖ е спечелил първенството в четири от последните му пет издания. Парижани се увенчават с успех и в последния сезон, завоювайки седма титла от Лига 1 в своята история, изравнявайки постижението на Олимпик Лион, които също имат седем спечелени титли от френското първенство.

Това до известна степен бе очаквано, тъй като не трябва да забравяме, че по време на летния трансферен прозорец на миналата година, Насер Ал Хелаифи похарчи умопомрачителните 222 милиона евро за да си осигури услугите на Неймар. Освен бразилеца бе привлечен и вероятно най-големият талант на френския футбол в момента, Килиан Мбапе, като от тогава тийнейджърът се превърна в неизменна част от титулярния състав на парижани.

Младият френски национал определено може да се счита като голмайстор на когото може да се заложи, особено предвид неговите четири попадения по време на вече отминалия Мондиал 2018. Имайки в предвид и неговото разбирателство с Неймар в клубния му отбор, става очевидно защо именно парижкият гранд е сочен за главен фаворит за спечелване на титлата през настоящия сезон.

След три изиграни срещи от първенството, отборът воден от немския наставник Томас Тухел е с коефициент за вдигане на шампионската титла от 1.071, докато вторият най-добър коефициент е на Марсилия, но шансовете на играчите на Руди Гарсия за краен успех са оценени с коефициент от 17.00, ясно показвайки, че парижани са явни фаворити в случая. Далеч назад пък са отборите на Лион и Монако, съответно с коефициенти от 21.00 и 29.00.

Но няма как да бъдем изненадани от коефициента на ПСЖ, тъй като френският гранд наистина се постара да сглоби един отбор от световна класа. Нека не забравяме, че това лято не кой да е, а самата легенда на футбола Джанлуиджи Буфон се присъедини към клуба управляван от катарските инвеститори. Великият италиански вратар сложи край на една ера в Ювентус и отвори нова страница в своята бляскава кариера, като голямата цел пред него естествено ще бъде спечелване на Шампионска Лига с новия му отбор.

И макар парижани да не бяха особено активни на тазгодишния летен трансферен прозорец, реално погледнато нямаше причина те да търсят особен брой нови попълнения. Освен привличането на Буфон, на Парк Де Пренс акостира и Тимо Керер от Шалке 04, а освен това многообещаващият млад талант и син на Джордж Уеа, Тимоти Уеа стана част от мъжката формация на ПСЖ, след като преди това се състезаваше при младежите.

Това, включително и вече доказаната нападателна мощ на Пари Сен Жермен в лицето на триото Кавани, Мбапе и Неймар, са достатъчно предпоставки за един впечатляващ сезон от момчетата на Томас Тухел. Предстои да разберем дали парижани наистина ще станат шампиони и ако да, до каква степен другите тимове в първенството ще им се противопоставят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: