Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спецпрокуратурата разби бандата на Бирмата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:15 / 14.09.2018Коментари (0)968
©
На 24.08.2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив  привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан. Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава, е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

Иззети бяха всички машини и съоръжения от четирите фабрики за производство на крайния продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Иззети бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. Установено бе, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден. 

Към настоящия момент две от задържаните лица са с мярка за неотклонение "задържане под стража“, а четири лица са с мярка "домашен арест“. В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.

Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна извършването на претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий“ и "Сръбски ресторант Бест“, обиски на лица и разпити на свидетели на територията на София с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.

Според запознати ресторант "Везувий", който се намира в столичния квартал "Иван Вазов“, се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев - Бирмата, който е бивше гадже на фолк певицата Преслава. "Сръбски ресторант Бест" пък е собственост на бащата - Евлоги Станоев – Голямата Бирма.

Още по темата: общо новини по темата: 2
14.09.2018 »
14.09.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: