Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови банкови такси от днес, внимавайте от какъв банкомат теглите пари!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:50 / 01.08.2018Коментари (10)938
©
От днес, 1 август, влизат в сила промените в банковите такси. Българската народна банка (БНБ) слага таван на комисионите, които трезорите начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта. С промените трябва да се намали таксата за откриване на разплащателна сметка. Откриването ѝ ще струва максимум 1.79 лв. Досега лимитът на цената на тази услуга беше 2.16 лв. Ако към сметката има и дебитна карта, таванът на цената на таксата ще намалее от 1.92 на 1.32 лв. В същото време обаче обслужването на разплащателна сметка ще поскъпне.

По-скъпо ще е тегленето на пари в брой от сметката в офиса на банката, тъй като средната такса за суми до 1000 лв. ще нарасне от 89 стотинки до 1.02 лв. От днес по-скъпо вече ще струва и тегленето на пари с дебитна карта от банкомат на друга банка. Според европейските изисквания всяка година централната банка е задължена да публикува анализ на средните цени на банковите такси. Банките трябва да съобразят своите банкови такси със средните цени, определени от централната банка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Доказано е, че тъп, простак и селяндур не могат да управляват държава! Това вече е чиста анархия, не държавно управление! Простащина, след простащина!
+5
 
 
всеки си прави каквото му е кеф, това е България.....
+4
 
 
Боклуци. И са си издействали заплатите да се превеждат по банков път за да крадат "такси за обслужване" от всички работещи и пенсионери. Какво толкова му обслужват на един запис в базата данни? Метат ли му, памперси ли му сменят? Това нормално ли е? Такъв комунизъм, да си задължен да имаш банкова сметка от която да ти крадат стотинки всеки месец като мишки. Аз може да не искам да им ползвам некадърните услуги, след като за всяко нещо ме разкарват до банката, защото системите им са смешни и не поддържат елементарни функции. Не се накрадоха.
+6
 
 
Разбрахте ли сега... понижават се таксите за откриване на сметка (от което банката винаги е на плюс), повишават се таксите за обслужване (месечните малки такси, от което банката пак е на плюс), повишават се таксите за теглене на пари (в брой, на банкомат и тнт) от което банките пак печелят. Що за правителство си имаме - не знам...
на 01.08.2018 г.
+3
 
 
Боклуциии, навсякъде по Европа не се таксува тегленето на пари от банкомат на която и да е банка, има само на някои места малки банкоматчета на разни тарикатски фирмички които чарджат, но те не са на официалните банки.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: