Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Незабавно намалят категорията на хотел в Златни пясъци заради драстични нарушения
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:29 / 26.07.2018Коментари (4)1254
©
Стартираме незабавно процедура за намаляване категорията на хотел "Палма“ на Златни пясъци заради драстични разминавания с нормативите за 4-звезден обект. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка по сигнал на турист от горещия телефон на министерството, че хотелът не отговаря на изискванията за категорията си. Инспекцията бе съвместна с Комисията за защита на потребителите и РЗИ.

Категоризацията на хотела е издадена през 2011 г. На място при проверката се оказа, че в него липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори сифони в баните и др., които са сред изискванията за 4 звезди. Категоризираните стаи са 39, но по списък те са се оказали 42. Освен това хотелът е с изтичащо удостоверение за категоризация, но в министерството не е заявена прекатегоризация, съобщи министърът.

Тя подчерта, че проверките на местата за настаняване продължават, като санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция. По същия начин е била направена проверка и на хотел "Бялата лагуна“ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени помещения за хора с намалена подвижност.

Според министър Ангелкова освен засилването на контролните функции на министерството като цяло са нужни и регионални инспектиращи звена за последващ контрол, които да реагират веднага на сигналите на място. До момента по цялото Черноморие има 5 подобни фрапиращи случая с хотели, където е установено разминаване с нормативите. На хотел "Палма" е съставен акт за налагане на глоба, но ще бъдат подписани и още за по-малки нарушения. Те може да бъдат поправени, след което предстои повторна проверка. Ако изискванията отново не са спазени, глобата е двойна, коментира министърът.

Тя допълни, че за да се гарантира качеството на туристическия продукт, проверки трябва да има, но те да се правят така, че да не се пречи на туристите и да не водят до спад в резултатите на бизнеса. Министър Ангелкова акцентира, че след създаването на самостоятелното Министерство на туризма се бележат устойчиви ръстове не само в броя на туристите, но и при приходите от туризъм в хазната. При договарянето на сезон 2019 в Лондон туроператорът "Томас Кук" обяви 29,8 процента ръст на техни туристи за България в сравнение с миналата година. И в момента, независимо от неблагоприятните климатични условия, наблюдаваме ръстове в рамките на около 5 процента на нашите основни пазари. Все повече България се разпознава на световния пазар като дестинация, която предлага добро качество на разумна цена за туристическите си услуги, заключи министър Ангелкова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
Най скапания комлекс по черноморието ни ,пълно е с пияни германци бедни румънци и всякаква сган . Цените по магазините са космически и пълни с некачествена стока , а шумът е друга тема от всяко завдение музука ! Различни стилове и до дупка , лудницата е пълна ...
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
Дали ще провери всички хотели този грозен кон.
0
 
 
Описанието му е за 2 звезди,а глобата е смешна.
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
0
 
 
Всички знаем как се взема категория - на златните /по цени./ в най добрия случай - 3 звезди - а те ги накичили като елхи - за по - голям грабеж храната като в старчески дом - а цените на стаите - космически- затова бягаме в Гърция и Турция за 1/3 от парите - на ултра олинклузив - за 7 дни в 4 зв . хотел - 400 лв. - това е положението
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: