Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опасно! Майки продават кърма онлайн
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:41 / 19.07.2018Коментари (0)1079
©
Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с месеци заради основен ремонт на сградата, в която се помещава. Дългогодишният директор на банката д-р Мария Русинова обясни пред "Дарик", че зданието не е ремонтирано основно от повече от 40 години.

В момента родителите, нуждаещи се от кърма за децата си, нямат алтернатива, освен да купуват готови формули. Проблемът обаче е, че е налице и онлайн търговия на кърма между майки, която е изключително опасна.

"Чували сме и сме виждали обяви за такава практика. И тя не е породена от това, че е затворена банката за кърма. А това е много опасно майки да разменят кърма помежду си, тъй като може майката да носи някакво заболяване, което да предаде с кърмата. Ние правим изследвания на нашите донорки за Хепатит Б и Ц, за сифилис, за чревно носителство, изследваме гърлен и носен секрет и на майката, и на бебето. Изследваме всяка порция кърма, която взимаме. Защото, дори майката да е здрава, може кърмата в един момент допълнително да се замърси - от въздуха в стаята, от ръцете, от някакъв предмет, кърпа и т.н. Опасно е", обясни д-р Мария Русинова. 

"Много често бременните се изследват за определени заболявания, които се пренасят с кърмата, но има и някои заболявания, например Хепатит Ц не винаги се изследва. А има латентен период заболяването, когато не се проявява дори, не се показва това и в изследванията. Затова е опасно да се разменя кърма между майките", аргументира се още специалистът.

"Първият съвет, който даваме винаги, дори на тези, които идват при нас да потърсят кърма, е максимално да се стимулира и да се запази лактацията на майката. И, разбира се, по-безопасно е да използват адаптираните формули вместо помежду си да разменят кърма", апелира отново д-р Русинова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: