Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цяло село на бунт срещу Енергото заради чести токови удари
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:05 / 09.07.2018Коментари (1)612
©
Цяло село на бунт срещу електроразпределително дружество. От няколко месеца жителите на горнооряховското село Поликраище се оплакват от чести токови удари и лошо качество на услугата. Местните са писали жалби, многократно и заплашват, че ще затворят главния път Русе-Велико Търново, минаващ през селото.

68-годишният Марин Тихов от Поликраище е зеленчукопроизводител твърди, че електроуредите му са изгорели заради лошото качество на електроенергията. И докато за него загубите са в размер на два хладилника и един компютър, то за местен сладкарски цех всяко спиране на тока за кратко носи загуби и щети, нанесени на машини за десетки хиляди левове.

"При нас проблемът е, че при постоянните токови удари, машините които сме взели за нови, спират. Налага се да спираме производствения процес, което води до производствени загуби. Наложи се да слагаме до всяка машина UPS и прекъсвачи, които са сериозни разходи. Подавали сме многократно сигнали, но ни отговарят с думите: "Работим по случая и ще пратим екип!", обяснява Йоана Великова – управител на сладкарски цех.



"Това продължава от януари месец, а от два месеца са постоянно. По 10-15 пъти на ден има токови удари. Идваха от енергото два-три пъти, спират тока на цялото село, правят профилактика, а ние не работим и на следващия ден след профилактиката", добавя Йоана Великова – управител на сладкарски цех.

След появата на екип на NOVA в селото и отправеното официално запитване към електроразпределителното дружество в Поликраище, се появиха десетки екипи, които започнаха подмяна на преносната мрежа.

"Отправяли сме сигнали по телефоните. Но официално на 19 юни сме подали сигнал до ЕНЕРГО ПРО, за Комисията за защита на потребителите и до КЕВР, от които така и не получихме отговор на какво се дължат тези прекъсвания на тока", обясни за "Здравей, България" Марин Тодоранов, кмет на с. Поликраище.

Техника за десетки хиляди - на боклука

В цялото село електроуредите изгарят заради спирането на тока. Един от жителите на селото обясни, че 61 пъти е ходил до ЕНЕРГО ПРО и 121 пъти е звънял да подава сигнали по телефона. И казва, че от 21 май до 5 юли неговото DVR устройство е отчело 987 токови удара, като рекордът е на 29 юни, когато в рамките на един час е имало 16 токови удара.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Частник с гарантиран от държавтата монопол е най-лошото нещо.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: