Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 25.06.2018Коментари (0)1154
20 000 хиляди души посетиха парк "Македония“, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“. Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се качи на сцената, за да поздрави всички, които посетиха фестивала. "За четвърта поредна година Благоевград става столица на френската музика на Балканите. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи, благодаря и на Вас, многобройната публика" , каза в приветствието си кметът Камбитов. Той благодари на Президента на "Francofolies" за указаното доверие,приятелството и партньорството.

Заедно с кмета д-р Камбитов, на сцената беше и президентът на фестивала, Жерар Пон, който беше и официален гост на събитието. "Благодарение на " Francofolies. Благоевград", само днес 9 страни пожелаха да се присъединят към семейството на фестивала", каза Жерар Пон.

И тази година дългоочакваното събитие донесе много изненади, топли емоции, шумно парти и забавление на всички присъстващи. Огромната публика пред голямата сцена, видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във "Франкофоли“ 2018.

Със силно присъствие, на сцената на “Francofolies. Благоевград“ бе българското момче, което покори Франция през 2017 година. Във втората вечер на "Francofolies. Благоевград“ той покори и България, като поднесе незабравими моменти на своите почитатели. С брилянтно озвучаване, необикновен талант и страхотен глас младото момче влезе в сърцата на хиляди хора в парк "Македония“.

Финалът на тазгодишното издание на фестивала бе запазен за известния, обичан изпълнител Метр Гимс. Той изненада многобройната публика с общото си изпълнение с емблемата на Югозапада ансамбъл "Пирин" и накара публиката да се чувства фестивално. Пред събралите се хиляди зрители той показа, че владее перфектно езика на музиката и умее да общува чрез нея. Той представи своите парчета пред аудиторията и разчупи атмосферата с невероятен талант и стил.

Начало на втората вечер поставиха Les aniumax sauvages. Ексцентричните таланти от групата успяха да стоплят зрителите със своите изпълнения. Веднага след тях, на сцената излезе нашумялата в последните години румънска дива Инна, която бе посрещната с бурни аплодисменти. Нежната изпълнителка докосна публиката, като изпълни едни от най- популярните си парчета. Хиляди души пяха и танцуваха с румънката.

През изминалите две издания на "Francofolies“ в България, Благоевград посрещна имена, познати на цял свят. Талантливи, знаменити личности посетиха изданията на фестивала, който бе възстановен след 25- годишно прекъсване. На сцената се качиха едни от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музика. Имена като Патрисиа Каас, Заз, Джипси кингс, Нувел Ваг, Имани, Паров Стелар, рапарът Феф, Боб Синклер и много други са част от историята и името на Les Francofolies. От тази година в богатството на фестивала влизат и тазгодишните звезди-участници, а именно Dj Aslove и Dj Feder, ексцентричната Ройшин Мърфи, неповторимата Айо, Метр Гимс, момчето- чудо Венсант Винел, румънската изпълнителка Инна и бандата Les animaux sauvages.

И това издание на “Francofolies. Blagoevgrad" бе незабравимо изживяване за всички присъстващи. Изданието на "Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най- големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: