Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (6)
Нешка с мощна атака срещу "извратени мозъци" и "напомпани със силикон уста"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:14 / 14.03.2018Коментари (0)10837
© Facebook
Известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева използва профила си във Фейсбук, за да отговори на родната федерация относно скандала, разразил се през последните дни. Нешка използва доста силни думи като "извратени мозъци", а освен това предупреждава, че е "твърде голяма лъжица дори за напомпаните със силикон уста". 

Ето какво написа Робева:

Приятели,
Повярвайте не съм търсила никаква гласност или поне не в този момент и не по този начин, но да се публикува на официална страница /на БФХГ/ писмо до медии и общественост, да се хвърлят обвинения, които само извратени мозъци могат да родят, да се намесват деца и зад гърбовете им да се крият хора, които би трябвало да ги защитават, а не да ги унижават, не бива да се подминава без реакция. Публикувах размислите си на страницата, от която си разрешиха да ме нападат и обвиняват в манипулация и лъжа.

Животът ми премина в този спорт, работех с изключителни специалисти, върнах се, за да помогна на клуба, от който излязоха десетки шампионки и се сблъсках с доста грозота. Не бива да се мълчи. Не може страхът да определя поведението ни в един, така бързо отлитащ живот.

Борихме се за демокрация и законност, какво става? Попаднахме под робството на обединената посредственост. Как така разрешихме да се върне онази система, / която ежедневно и доста кресливо заклеймяваме/, но в много по-извратен вид?

От какво се боят хората? Няма по-страшно нещо от самия страх. Това публикувах на страницата на БФХГ, където всяко мнение, което не ласкае и хвали ръководството, бива заличавано. Заличен беше и мой коментар, затова ще публикувам и тук.

Уважаеми, госпожи, управляващи БФХГ,
Не аз започнах публикациите на страницата на БФХГ и още по-малко с агресивен тон. Не ме съветвайте нещо, което вече съм направила, т.е. по даден проблем да се обръщам към ръководството на федерацията. Направих го и не веднъж. Не получих отговор. Нека изясним значението на думите – писмо на книжен носител или електронно такова, не значи отговор.

Това заявих в Нова телевизия и продължавам да твърдя. Разбира се вие имате по закон право на отговор в същата медия, не вярвам да са ви отказали, избрахте официалната страница на БФХГ. Сега пак по закон, аз имам право да настоявам и търся отговор на същата страница, където вие, разбира се с много миролюбив тон ме обвинявате едва ли не в подготовка на апокалипсис за българската художествена гимнастика...

Заплашвате ме, че ще ме цензурирате и вече го направихте, изтривайки коментара ми под заявлението на Бранимира Маркова, че тя е Главният треньор, Главният менажер и Главният селекционер, и единствена тя има последната дума при формирането на националните гарнитури, което беше другото ми твърдение в интервюто по Нова телевизия. Това е вторият въпрос, който съм задала преди месеци и не съм получила конкретен отговор.

Разбирам Гюромихайловския ентусиазъм на г-жа Маркова в защита на шефа си, но той точно опровергава твърдението на г-жа Раева, че не е вярно, че някой посочва състезателките за националните отбори?! Та кой казва истината в случая? /И кой и защо изтри изявлението на Маркова и моя коментар?/.

Имам основание да задам и друг въпрос – кой е цензорът, който решава кого и какво да изтрие? Кой решава в една страница на организация с идеална цел, която се издържа с публични средства и би трябвало да е открита за всякакви мнения, кое мнение е агресивно и кое не. Или се трият удобни и неудобни за ръководството мнения и въпроси? Агресивно ли е мнение, което изразява учудване, че вместо обещаните, уличаващи Нешка Робева, документи, се публикуват протоколи от състезания. И същият този, високоморален цезор, не е ли прочел писмото на ръководството, не го ли намира за малко по-остро отколкото благоприличието, така силно прокламирано от БФХГ, позволява?

Настоявам и ако не вие, аз ще го направя, да публикувате пълната кореспонденция по случая Нанси Иванова. Или да се извините. Ако не го направите, ще започна публикации на всички писма писани до БФХГ, по повод на други състезателки, изхвърляни безогледно и цинично, без обяснение, от националните отбори. Ще говоря и за саморазправата с треньори – извън мен, защото дори за напомпаните със силикон уста, съм твърде голяма лъжица… Не можете да ме засегнете. Не се осмелявайте да биете камбаната, колко искам да ви проваля, защото надали има кой да ви повярва. Не намесвайте децата, защото ако продължим и отидем до край, много ще се разсмърди.

Единственото нещо, за което настоявам и винаги съм го правила, е да има правила - еднакви за всички, което ще стимулира и треньори и клубове, и най-вече, ще върне вярата на децата, че лишавайки се от удоволствията на детството и младостта, ако положат достатъчно усилия, могат да намерят своята реализация. Ще върне вярата и на родителите, че в нашия спорт няма корупция и не парите, а единствено достиженията решават кой да бъде национален състезател.

Повечето от подписалите писмото са ми били състезателки, обвинявали са ме в какво ли не, но строги регламенти, винаги е имало./ ако се наложи ще ги публикувам/ Да, в тях старши треньорът е имал последна дума, но след поредица контролни състезания, където претендентките са се изправяли в пряк двубой и при условие, че разликата между тях е била незначителна. Не си спомням да съм се възползвала от това си право. И нека на колегите и любителите, стане ясно, че не става въпрос за право на участие в международни състезания, както се опитват да внушат в писмото, а за правото да се състезават за това.

Бог ми е свидетел, че не желая никакви скандали, както и че нямам никакви претенции за каквито и да е постове, длъжност и признания – нито материални, нито почетни. Нека наистина можещите и знаещите си подадат ръка и работят заедно. Ние ще се радваме.
Още по темата: общо новини по темата: 37
23.02.2021
04.12.2020
14.03.2020
06.02.2020
15.10.2019
24.09.2019
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: