Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важна подробност за убийството: 30 см разлика между доктора и Плъха
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:53 / 07.03.2018Коментари (51)1628
©
Не считаме, че сме се забавили. През цялото време, през което събирахме документите, е работил целият екип на полицията и прокуратурата. Това заяви пред Нова телевизия заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева по повод разследването на убийството на Георги Джевизов-Плъха от д-р Иван Димитров в Пловдив. По думите ѝ е имало спекулации по факти, които са били разпространявани и са били категорично опровергани. 

"Бяха разпространявани от медийното пространство. Кой ги е разпространявал - предполагам вие знаете по-добре", обърна се тя към водещите. Тя изброи какви са тези спекулации - че е имало втори извършител на кражбата; че обвиняемият в убийство е спял със семейството си в къщата; че убийството на Жоро Плъха е в резултат на нападение над жилищен имот, а всъщност случката се разиграла пред гараж на улицата. 

 "За да се установяват фактите, винаги е необходимо време", заяви Андреева. Тя добави, че преди да слезе въоръжен с незаконното си оръжие, Димитров е наблюдавал близо 30 минути крадеца. След това решил да слезе и да се разправи с него. "Когато са се засекли двамата на вратата на гаража, извършителят е започнал да го замеря с предмети", каза заместник-окръжният прокурор като добави, че Димитров многократно сменял версиите какви са тези предмети. 

След това докторът извадил пистолета и продължил да стреля, докато изпразнил пълнителя. Извършен е експеримент, но дори той не могъл да установи точния брой на изстреляните патрони. "Стреляно е от близко разстояние по посока на тялото на починалия", уточни Андреева. От значение за установяване на вината бил и фактът, че между извършителя на убийството и жертвата имало ръстова разлика от около 30 см. Тя обясни действията на д-р Димитров така:

"Първоначално се е защитавал от нападение. Това нападение е отблъснало с прекомерна сила. В този случай пределите на неизбежната смаоотрана безспорно са били превишени - заради физическите характеристики и използваното отръжие".

Още по темата: общо новини по темата: 54
26.03.2024 »
16.10.2023 »
14.12.2022 »
11.03.2022 »
11.12.2021 »
27.09.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Valentin Kolev Затова спор няма. Но все пак - на финала го отнася, който най-много работи. И когато си пречим да печелим и ни се пречи да живеем нормално се ражда омразата. Ето за това говорех...
0
 
 
Valentin Kolev Аз без да ми се вменява знам колко опасни мога да са. За тоталитарния режим - познавам го от първа ръка. Човек еволюира САМО, ако поиска, дори и несъзнателно. Големите фирми не плащат на България.
0
 
 
Valentin Kolev Ако едните са вечно с права, другите страдат. В случая ние.
0
 
 
Valentin Kolev А дали имате моя професионален и житейски опит, че да давате крайно становище кой е крив?
0
 
 
Valentin Kolev Демек само едни да страдат.....
0
 
 
Да,превишил е неизбежната самоотбрана, защото е по-висок и силен. Тези прокурори са за прибиване! Не се учудвам, че всички цигани са на свобода, с такава прокуратура адвокати не им трябват.
0
 
 
Valentin Kolev В цивилизованите страни ( които успяха поради колонизиране и пр. ) не си дадоха зор да интегрират никой, от това, което видях.
0
 
 
Valentin Kolev Има. Българите например. Мога да дам няколко лични примера, дати и пр.
0
 
 
Дали си съгласен или не е съвсем отделен въпрос закона казва друго
0
 
 
Това с разликата във височината и килограмите е пълна малоумщина г- жо прокурор,всички знаем че добре подготвен физически и психически за схватката е бил нарушителя.Единственното предимство на доктора е пистолета!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: