Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Ето как Съветът на жените ще работи за развитието и бъдещето на Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:36 / 12.01.2018Коментари (0)726
©
При голям интерес протече първата среща на Съвет на жените под агидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Близо 100 дами заявиха желанието си за участие в Съвета. По време на форума бяха обсъдени градивни идеи за подобряване на градската среда в Благоевград. 

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности и председател на Съвет на жените Христина Шопова подчерта, че целта на Съвета е да се събират жени, които са готови да работят за развитието и бъдещето на Благоевград. 

"Ще обсъждаме, дебатираме и коментираме проблеми, засягащи града, за да се случват по- добри неща за нас и децата ни. Отдавна имахме идея за такъв Съвет в Благоевград. Хубавото е, че има организации, с които споделяме общи идеи. Подбудите, които доведоха до създаването на този Съвет е, че всички ние, които работим в институции, администрация и т.н. сме били и от другата страна. Аз се интересувам от това, което искате, мислите и тук идеята е да бъда в пряка връзка с Вас.", каза Христина Шопова. 

Тя поясни, че първоначалната концепция за Съвета е била да обедини майките в Благоевград, но след това е взето решение да не бъдат поставени ограничения.
На първото събрание на Съвета на жените присъстваха жени, работещи в различни сфери /туроператори, юристи, икономисти, журналисти, доброволци, членове на НПО, учители, преподаватели и т.н/. В залата не липсваха и мъже, които приветстваха идеята и изказаха гражданската си позиция. На срещата присъства и гост от САЩ, който изказа възхищението си към Благоевград и заяви желанието си да инвестира в града.

Заместник- кметът и представител на Съвета даде възможност на всеки желаещ да изкаже своето виждане за по-добър Благоевград. По време на форума стана ясно, че ще бъде избран секретар на Съвет на жените, както и ще бъде сформиран Управителен съвет.

Срещите ще бъдат регулярни и ще се провеждат един път в месеца, като следващата среща е насрочена за 22 февруари 2018 година от 17:30 часа. 

В Съвета може да участва всяка дама, представител на НПО, бизнес или гражданин. По време на всяко събрание ще бъде воден протокол, който след края на срещата ще бъде представян на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Съвет на жените дава възможност на дамите в Благоевград да защитят правата си, да обсъдят проблемите и да предложат креативни идеи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: