Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Някои харесват сиромахомила Радев – като един Спиро Гулабчев
Автор: Любомир Минчев 15:10 / 04.01.2018Коментари (49)1090
© Blagoevgrad24.bg
Продължават коментарите около новогодишното слово на президента Румен Радев - какво е казал, как го е казал и защо го е казал. А той каза, че хладилниците трябва да бъдат пълни , да се отнасяме със състрадание към онеправданите от капитализма, да обръщаме повече внимание на бедните хора около нас - ако имаме повече, да пуснем нещо в шапката им. Това е хубаво. Дори беше отбелязано,че за първи път в подобно слово не се говори за ЕС и НАТО. Така се захласнахме, че изобщо не забелязахме как минахме и без химна в новодишната нощ.

И тъй като обществото ни е сиромахомилски настроено, както и голяма част от българската журналистика, обръщението на Радев беше определено като бляскаво. Човек, който говори за хладилници, помощи и състрадание, не може да не бъде харесван.

Радев заложи на изпитан похват - държа се като последовател на Спиро Гулабчев, идеолог на сиромахомилството, което е разновидност на социализма сред дребната буржоазия от края на XIX и началото на XX век. Гулабчев се опитва да приспособи смесицата от революционно-демократически, анархистки и народнически идеи към условията в България по това време.

Сиромахомилството е пропагандирано сред интелигенцията, защитавайки сиромасите и техните интереси.

Извън сиромахомилстките кръгове остана учудването, че президентът не спомена нищо за ценностите ни - знаем ли кои са, как да ги преследваме, пазим ли ги. Не стана ясно, освен че трябва да сме наядени.

Похвалното слово за хладилника можеше да бъде прочетено със същия успех и от Корнелия Нинова. Президентът остава твърдо позициониран в нейния кабинет.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До Васко Велев председател на АИКБ , Господин Велев Говорите че работниците много почиват и много пари взимат , какво ще кажете за фирми и то не с
на 06.01.2018 г.
0
 
 
Тука май само търсите косури в хората , като много знаете защо вие не станете летци или някакви други където хората да ви споменават с добро или да се гордеят с вас , А до колкото за промяната за демокрация вие е поискахте малко ли скачахте и викахте СДС СДС СДС на ви СДС сега , затова сега ще стискате зъби и ще си кротувате а не да плюете хората. Пред началниците ви сигорно мълчите като ..... и не смеите нищо да им кажите нали ?
0
 
 
На фатмака от ВВС искам да му напомня как се редяхме на опашки за хляб и мляко по времето на "добрия" строй. Евтини бяха, вярно, но беше абсурдно да си купиш мляко в 19.30, защото то свършваше по обяд. Ходех с рейса до "Тракия", за да си купя франзели(32ст.), защото в кварталната хлебарница можеше и да не стигнат до мен. В цеха имаше лимит от 10 броя за купувач, давал съм и на съседи. На почивните станции тоалетните бяха такива, с каквито ни оприличи чешкият карикатурист Черни. За кола се чакаше 10 и повече години и за да си я позволиш трябваше да си поработил или в Либия, или в Коми Автономна Съветска република или да си ударил поне 5+1 от Тото2(=15 бона)
0
 
 
Минчев,Минчев,ПРАЗНОГЛАВИЦО,стига с тези простотии!!!!!
на 04.01.2018 г.
-1
 
 
Един приятел ми каза,че рейтинговите агенции посочили два пъти по-висок рейтинг на президента, спрямо този на Тиквата. И аз,като тези под мен,не зная какво означава това и се замислям. Спомням си текст от една песен,любима на ББ. "...бай Мангал се интересува от международната политика толкова,колкото международната политика се интересува от бай Мангал...". Та в този смисъл президента и прав-хората се вълнуват повете от битието и съдържанието в хладилника си,отколкото за ЕС и евро гей политиците му.
0
 
 
Нещата са пределно прости. Преди 10-и ноември гонихме 9 млн, сега сме 7 млн. Не само емиграцията е проблем, а и ниската раждаемост. Неоспорим природен факт е, че ако една популация има добри условия за живот, тя се увеличава. Обратното също е неоспоримо. Следователно, тогава се живееше по-добре, поне повечето хора са живеели по-добре.
-2
 
 
Абе общо взето посна реч.Друго си беше Президента,застанал гордо пред планините на щата Колорадо...
0
 
 
По -принцип този пост президент в бг. би трябвало да няма стои като кърлеж на кльощаво куче.....а колко кърлежи има още по-него жал ми става....
-2
 
 
7 спола се надървили да бранят имиджа на кухата шапка..обаче само минавания коментира :) Другите обичат да минусват..нямат мнение защото не са хора ,а тролчета с един г*з. Баш задника е милеещия за хладилниците от преди 30 г. Резон. Ей затова обича този тюфлек...щото ценностната система на такива гьонове е само в хладилниците и бай Тошо!
+1
 
 
Нямам спомени за изминалаат година този човек да е допринесъл нещо полезно, даже и за имиджа на България. За жена му повече се коментира , отколкото за него.Може да бил перфектен пилот, но в политиката си е на ниво треторазрядно ЗКПЧ.
+1
 
 
Еми селско момче - к'во да каже? Къде да се занимава да говори за нови геополитически реалности или ЕС?? Кюфтета да има...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: