Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Министър Кралев и кметът Камбитов откриха важно обучение в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:06 / 07.12.2017Коментари (0)1253
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов откриха обучение на тема "Бъдеще в Европа- Какво предстои?". Инициативата се проведе в зала "22 септември" в Благоевград, като на форума бяха обсъдени ползите и предизвикателствата пред България по повод председателството на Съвета на Европейския съюз. 

Кметът д-р Камбитов приветства министър Кралев и присъстващите и изрази убеждение, че България ще изпълни мисията си успешно. "За нас е удоволствие да бъдем домакини на тази среща "Бъдеще в Европа - Какво предстои. Само след броени дни поемаме председателството на съвета на Европейския съюз. От една страна това е голяма отговорност, голямо предизвикателство, но в същото време ни дава и големи възможности. Отговорността я поехме, предизвикателствата ще ги преодолеем, възможностите трябва да ги реализираме. Благодаря на министър Кралев и екипа му, че избраха Благоевград за тази среща. Смятам, че за това е натежал фактът, че Благоевград е млад град, тук има и много добре изградена спортна инфраструктура. Само за последните 6 години, изградихме спортни зали, реновирахме интерната, направихме нов плувен комплекс, десетки спортни площадки. В момента изграждаме стадион. Стремим се да създаваме условия за всички желаещи да спортуват. Важно е да отбележим, че всички тези бази се поддържат и предоставят за ползване на спортните клубове безплатно. Смятам, че много малко общини в България имат такава практика" каза в част от приветственото си слово кметът д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че в Благоевград се организират множество турнири от национален и международен характер.

В свое приветствие министър Красен Кралев потвърди, че е избрал Благоевград за това обучение, защото Благоевград е един от най-младите градове в България "Искам да благодаря на г-н Камбитов на областния управител, за сътрудничеството, което имаме през последните години. Бихме могли да направим още много неща, които да бъдат в помощ на спортните клубове. Смятам, че Община Благоевград е един от най-добрите ни партньори", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

На срещата присъстваха областният управител Бисер Михайлов, заместник - кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, представители на спортни клубове, неправителствени организации и граждани.

Модулите на обучението бяха представени от Виктория Славкова, бъдещ ръководител на РГ "Спорт" - подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор "Спорт"; събития в България, Веселина Георгиева, бъдещ секретар на РГ "Младеж" - подробности за приоритетите на Българското председателство в сектор "Младеж"; събития в България. Водещ на срещата бе Ралица Мутафчиева. По време на обучението, бе засегната още и темата, свързана с добрите практики и възможностите за реализация чрез програма "Еразъм + Спорт". В края на обучението се проведе дискусия за обсъждане на приоритетите в сферата на младежта и спорта за Българското председателство на Съвета на ЕС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: