Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предстоят големи промени за безопасност след спешната среща на Борисов и министри
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:44 / 19.11.2017Коментари (2)1138
© Blagoevgrad24.bg
Каквито и дейности, активности да започват или да извършват държавните институции в борбата с произшествията по пътищата, докато хората не осъзнаят, че трябва сами да се стараят, нищо няма да постигнем. Това заяви на извънреден брифинг след среща между Борисов и министри заради катастрофите от последните дни транспортният министър Ивайло Московски

Призоваваме всички участници в движението да спазват правилата. Всеки, когато излиза извън България, започва да спазва правилата и ограниченията, нека да ги спазва и тук. Изключително трагичните събития от последните дни принудиха премиера да ни събере. Ще бъдем безкомпромисни към водачи и събития, които могат да доведат до такива тежки произшествия", добави той. 

"В наредби ще задължим всички превозни средства, които изпълняват обществен превоз, да се следят и да се оборудват с видеокамери, които ще снимат и пътната обстановка около тях", каза Московски. 

Той обеща да задължат всички водачи и превозвачи да имат предпазни колани", каза той. "Ако добър водач, преживее заболяване, което може да промени способностите му, няма как системата да го отчете. Ще опитаме да направим комуникацията между всички институции, за да може това нещо да е адекватно отчетено. Наясно сме иначе, че в градския транспорт няма как да няма правостоящи, но все пак това ще е посоката, в която ще работим, защото това е важно", каза той и заяви, че проверките за всички водачи се засилват. 

Планира се въвеждане и на регистрационен режим на автосервизите и автоморгите. "Катастрофите на тази отсечка са извършени заради грубо нарушение на правилата за движение по пътищата. Призовавам всеки водач, дори и да бърза, да спазва законите, защото иначе ще се наложи да посети някое полицейско управление", заяви гл. секретар на МВР Младен Маринов.


Източник: Блиц






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може да направят още някоя магистрала край София, останалите да се изтрепват. В София живота и времето на хората се цени.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: