Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Монтират снегозадържащи съоръжения по АМ "Хемус"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:47 / 31.10.2017Коментари (1)885
©
Създадена е организация за посрещане на зимния сезон. Наличността на инертните материали - сол, пясък, калциев хлорид, е средно над 60% от необходимите количества за цялата страна. 3000 автомобила ще почистват републиканската пътна мрежа. Има областни пътни управления с напълно налична и оборудвана техника.

 

В останалите области техниката е ангажирана за извършването на текущи ремонти, но фирмите декларират, че тя може да бъде преоборудвана за 24 часа. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след проведеното национално съвещание с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и директорите на областните пътни управления. На нея бе докладвана подготовката за зимния сезон. Режимът на зимно поддържане на републиканската пътна мрежа влиза в сила от утре - 1 ноември.

Всички областни пътни управления са проверени, директорите са подготвени, следим прогнозата за времето, за да осигурим необходимата организация за 24 часа, каза още министърът. Той информира, че ресурсът за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа е до 80 млн. лв. Надяваме се на по-добри атмосферни условия и спестяване на средства, които ако не бъдат изразходвани за зимно поддържане, ще се пренасочат за извършване на текущи ремонти по пътищата през следващата година, добави Нанков.

Проведени са срещи за осигуряване на добра координация с Пътна полиция, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", ИА "Автомобилна администрация". Проведохме и среща със Съюза на българските автомобилисти, след която отново призовахме шофьорите да сменят гумите на автомобилите си със зимни, каза министър Нанков.

Ще затваряме пътни участъци при предпоставки за възникване на кризисни ситуации до нормално осигуряване на тяхната пропускливост, за да няма бедстващи хора, заяви министърът.

Николай Нанков съобщи, че вчера е започнало залесяването на участъка от АМ "Тракия" в района на Карнобат с кипарисови видове за снегозащита. Ако е успешен, ще бъде приложен по всички магистрали, допълни той. Започнал е и монтажът на снегозадържащи съоръжения в участъци по магистралите "Тракия" и "Хемус".

Няма да бъдат допускани компромиси с фирми, които не се справят или по тяхна вина не извършват качествено задълженията си, заяви министър Нанков. Директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ инж. Михаил Рашков съобщи, че през миналия зимен сезон са налагани неустойки в размер между 10 хил. лв. и 40 хил. лв. и посочи, че акцент в работата през тази зима е взаимодействието с метеоролозите. Искаме да изпреварим снега, да извадим техниката, преди да е започнал снеговалежът, допълни той.

Готви се изцяло нова методика за новите договори за зимно поддържане, които трябва да бъдат сключени и да влязат в сила през следващата година, след като изтекат действащите в момента 4-годишни контракти. Процесът ще бъде изцяло организиран по нов принцип и ще бъдат предвидени по-сериозни санкции, като е възможно да бъдат сключвани рамкови споразумения. Ще преценим кой е най-удачният подход и през месец декември ще стартираме процедурите, информира министър Нанков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: