Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДПС в пълен синхрон с БСП на Нинова - ще сваля правителството
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:18 / 29.10.2017Коментари (0)822
©
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да променят конфигурацията на управлението. Ако това не стане, той даде да се разбере, че партията му ще поеме курс към сваляне на правителството.

"И нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", каза Карадайъ в поздравление към активистите на ДПС в Монтана.

Призивът му идва ден след като БСП обявиха курс към предсрочни избори със сериозни критики към управлението на ГЕРБ. Заради тях днес Бойко Борисов свика целия актив на партията си, за да отвърне на обвиненията на Корнелия Нинова.

"За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната", казал още Карадайъ пред депесарите от Монтана. Той заръчал и за активност и мобилизация на партийните структури на ДПС.

"Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", обяснил още лидерът на ДПС.

Той отново е насочил критиките си към партньорите на ГЕРБ в правителството. От седмици ДПС настоява за оставка на вицепремиера Валери Симеонов или на целия кабинет.

Пред хората си Карадайъ е припомнил, че още при сформирането на сегашното правителството движението е предупредило, че основата и структурата му са грешни и е предложило обединение около програма за управление на страната. ГЕРБ обаче предпочели "грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и се потвърждавало всеки ден.

"В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение", казал лидерът на ДПС.

Той допълнил, че заради това популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока.

Карадайъ обяснил пред актива в Монтана, че от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която ДПС да може да даде положителна оценка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: