Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъдителна присъда за митнически инспектор, опитал да подкупи директора на КЗП в Бургас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:33 / 25.10.2017Коментари (0)665
©
Тричленен състав на Бургаския апелативен съд потвърди осъдителната присъда на Марица Г., митнически инспектор в София, направила опит да подкупи директора на КЗП в Бургас.
На 24.07.2015 г., Марица Г. е направила опит да даде сумата от 500 /петстотин/ лева, 25 бр.банкноти с номинал 20 на длъжностно лице Н. С.- Директор на РД към ГД "Контрол на пазара" при Комисия за защита на потребителите, за да не издаде наказателно постановление въз основа на съставен акт за констатирано административно нарушение по Закона за туризма, съставен от ст. инспектор в КЗП - РД Бургас. Деянието е останало недовършено по независещи от Г. причини.

Съдът е потвърдил наложеното наказание от една година лишаване от свобода и "глоба " в размер на 1000 лева, като е отложил изтърпяването му за изпитателен срок от три години.
Майката на подсъдимата в качеството си на едноличен търговец е стопанисвала туристически обект, представляващ заведение за хранене и развлечение в гр.Китен, на южен плаж, къмпинг "Китен".

На 15.07.2015 г. е извършена проверка на обекта и е констатирано административно нарушение, т. к. заведението е функционирало без налично удостоверение за категоризация на туристическия обект и без издаден временен документ. За проверката е съставен протокол от старши инспектор в КЗП - РД Бургас и е указано управителят на заведението да се яви в сградата на КЗП в Бургас и да представи документи, съответстващи на изискванията на Закона за туризма. Седмица по късно в сградата на КЗП в Бургас за среща с инспектор се явяват едноличният търговец Ц. Г. и дъщерята Марица Г. с исканите документи, от които било видно, че търговският обект не е в процедура по категоризация и търговецът не притежава нужното удостоверение.

След като станало ясно, че на ЕТ ще бъде съставен акт за установено нарушение Марица Г. поискала среща с директора на КЗП, която се провела на следващия ден. По време на разговора жената направила няколко пъти недвусмислени намеци за "уреждане на нещата по друг начин" и "при нас в митницата нещата стават много лесно", след което била помолена да излезе от кабинета. Малко след това се върнала и хвърлила на бюрото на Н.С. отворена празна кутия от цигари, в която имало навити на руло банкноти. Директорът на КЗП - РД Бургас уведомил незабавно икономическа полиция при ОД на МВР за опита за подкуп.

Съдебният състав на Апелативен съд - Бургас е преценил, че всички факти по делото сочат последователни и целенасочени действия от страна на подсъдимата да даде в дар банкноти на обща стойност 500 лева на Началника на КЗП в гр. Бургас, съзнавайки неговото длъжностно качество, с ясната цел да не изпълни служебните си задължения по санкционирането на нейната майка. Марица Г. е действала с пряк умисъл и пряко е целяла исканите от нея общественоопасни последици. Според въззивната инстанция независимо от сравнително ниската стойност на предложения дар - 500 лева, деянието разкрива висока степен на обществена опасност, защото е пряко насочено към осуетяване на изпълнение на служебни задължения на длъжностно лице при и по повод службата му.

Бургаският апелативен съд е намерил наложеното наказание за законосъобразно и справедливо, съобразено с характера и механизма на осъществения опит за подкуп и занижената лична обществена опасност на подсъдимата, като е отчетена и високата чувствителност на обществото към подобен род прояви.

Решението подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от съобщаването на страните пред ВКС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: