Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украйна с нота до България заради развято знаме
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 30.08.2017Коментари (13)1008
©
Външно министерство на Украйна е изпратило нота до България. Причината е развят флаг на непризнатата сепаратистка Донецка народна република на тържествата на Шипка, съобщават украинските медии.

Съветникът към посолството на Киев в София Анна Тертична заяви, че Киев разглежда инцидента като група провокация, която е дело на проруските сепаратисти.

Анна Тертична заяви, че българското министерството на външните работи е потвърдило, че подкрепя териториалната цялост на Украйна, а флагът на непризнатата Донецка република не е бил част от официалната церемония.

Българският външен министър Екатерина Захариева коментира пред БНР, че това е "неприятна история". Тя допълва, че случаят би бил скандал, ако знамето е било издигнато от някой държавен орган или държавен служител. В случая обаче става дума за граждани, "които имат право да изразяват мнение", казва Захариева.

"Ние сме свободна държава, всеки има право на мнение. Много е неприятно точно на Шипченската епопея да се вее знаме на република, която никой не е признал и която е символ на това как се нарушават правните норми и как се застрашават мирът и сигурността в Европа", коментира Захариева пред БНР.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За ваше огромно съжаление сте само ей тия 6-ма дебила...! А , забравих "седмият елемент" Чопърчо...!!!
-1
 
 
Нормално. За държава, който пази като светиня символите на окупаторите си, МОЧА и Альоша, държава, която издигна паметник на масовият убиец Живков, държава, в която има град с име Димитровград, кръстен на диктатор, искал да даде на тепсия цяла Пиринска Македония на Тито, за да угоди на господарите си в Москва, държава, в която две трети от населението все още си мисли, че от соца по-хубаво няма, каква реакция може да има от институциите й? "Ще си мълчим", както казваше бай Тошо, нормално, нали все пак ученикът му днес води парада.
0
 
 
Винаги ще се намерят невестулки като "минавания от тук"- Резон и Terry cat,които с гнусните си русофилистични пръстчета да "оценят" шизофреничната си пренадлежност към мамаша си Раша. И винаги ще се намерят още по дръзки индивиди,които на българска територия,на място българска светиня,ще домъкнат някакъв парцал на несъществуващо образувания,плод на путинофилската имперска политика! к**ви ли да ги наречеш...блядки ли...или еничАри...тези хора имат себе си за патриоти ,а главите им служат на чужда държава!
0
 
 
Относно самата глупава постъпка, която е нищо повече от подмазване пред една управленска клика, може само да съжаляваме, ако потомците на загиналите по време на тази война украински воини приемат това като позиция на "благодарна" България. Изключително грозно е как се пренебрегва приносът и на фини, румънци, беларуси, литовци, латвийци, естонци, които също са дали кръвта си по българските земи през 1877-1878. Кое дава всъщност право на един българин да взима страна в ескалиращите напоследък междуособици между руснаци, украинци, поляци, литовци и беларуси? Това са тлеещи конфликти в региони с много сложна история. Просто трябва да си наврем балканската гега като големи разбирачи ли? Същите "патриоти", които преди викаха при срещи с хървати "Сърбия! Вуковар!" сега са радетели за ЛНР и ДНР. Някой им дава моралното право ли? А имат ли отношение към ситуацията в ДР Конго или в споровете между Испания и Гибралтар? Не? Защо?
0
 
 
Не е скандал? Сериозно? Запомнящата се основно с ефектните чифтове рамки на очила Захариева не е зле да си припомни, че външният министър се явява представител на държавата, която представлява сбор от граждани. Не мога да повярвам, че с нелепите си думи иска да създаде прецедент. Да се разбира ли, че ако утре други групи от активисти на чужди агентури и посолства започнат да веят знамена на Помашка република, Кърджалийски автономен район, Пиринска република, или пък чужди граждани на територията на България заявят, че всички цигани са представители на турския народ, Захариева ще приеме това като "право на мнение в свободна държава"???
Aнонимен
на 30.08.2017 г.
+1
 
 
Съвсем нормално е.В страна в която има гъзоподавни русофилистици на българския символ Шупка,разни к**ви на руското сополство да развяват чужди флагове на непризнати кочини.Те тези еничари са с българско гражданство ,но повече се чувстват рашки.Това е русофилистия...вид шизофрения със сифилистични показатели.Нелечимо е и в страни ,като България е "нормално".
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: