Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Благоевград отново столица на футбола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:59 / 26.08.2017Коментари (0)468
©
За пета поредна година ще се проведе Международен детски футболен турнир "Купите на Община Благоевград" в Благоевград. Стартът ще бъде поставен с парад на отборите на 28 август от 19:30 часа.

Футболистите ще тръгнат от сградата на Съдебна палата и ще стигнат до пл. "Македония". В 20:00 часа официално ще бъде открито V юбилейно издание на Международния турнир.

От 17:30 часа в същия ден в зала №5 в сградата на Община Благоевград ще се проведе техническата конференция, а в 18:00 часа ще започне встъпителната пресконференция.

И тази година Благоевград ще посрещне футболистите от футболен клуб "Динамо Загреб", които спечелиха финала през 2016 година за родените през 2004, заедно с "Цървена звезда", които станаха финалисти за набор 2003. По новите правила, въведени миналата година, тазгодишният турнир ще се наблюдава от най- престижните футболни федерации - ФИФА и УЕФА.

Първата футболна среща от тазгодишното издание ще бъде между отборите на ПФК "Левски" - ОФК "Пирин" в група набор 2003. Мачът ще започне в 08.30 часа на стадиона в с. Рилци 1.

След това на терена ще излязат отборите ФК "Динамо Загреб" - ФК "Тампа Брашов", а тимовете на ФА "Дит" - ФК "Цървена звезда" ще стартират в 11:10 часа.

На стадион с. Рилци 2 футболистите, родени през 2004 година, ще играят в срещите на ПФК "Левски" - ОФК "Пирин", ФК "Динамо Загреб" - ФК "Апоел", ФА "Дид" - ФК "Цървена Звезда" със същите начални часове.

На стадион "Христо Ботев" през втория ден от турнира ще играят тимовете на ПФК "Славия" - ФК "Войводина" - от 16:00 часа , ОФК "Пирин" - ФК "Тампа Брашов" с начало 17:20 часа и от 18:40 часа - ПФК "Левски"- ФК "Динамо Загреб".

На 30 август от 08:30 часа започват срещите на стадионите в село Рилци. На стадион Рилци 1 ще играят децата родени през 2003 година, а Рилци 2 -родените през 2004 година. Отборите, които ще се борят за финал, ще бъдат ФК "Цървена звезда" - ПФК "Славия", ФК "Войводина"- ФА "Дит" и ФК "Динамо Загреб" - ОФК "Пирин".

На стадион Рилци 2 ще се играят срещите ФА "Дит" - ПФК "Славия", ФК "Тампа Брашов" - ПФК "Левски" , ФК "Войводина" - ФК "Цървена звезда".

На стадион "Христо Ботев" футболните битки ще започнат в 16:00 часа с отборите на ФК "Апоел" - ПФК "Левски" . След тях на терена ще излязат тимовете на ФА "Дит" - ПФК "Славия" и в 18:40 часа ФК "Войводина"- ФК "Цървена звезда".

В четвъртък от 09:00 часа започва елиминационната фаза, която ще определи финалистите, които ще се борят за трофея. Полуфиналите ще започнат от 16:00 часа.

Първи септември ще започне с отборите на 7 и 8 място. В 10:30 часа турнирът ще продължи с отборите на 5 и 6 място. В 19:00 часа ще бъде финала за отборите на набор 2004 година на стадион "Христо Ботев", а в 20:30 часа футболистите родени пред 2003 година ще мерят сили за първото място. Във 22:00 часа ще бъде награждаването на победителите и официалното закриване на турнира.

Турнирът се организира от Община Благоевград, съвместно със ЗС на БФС. Той е за деца, родени през 2003 и 2004 година и с всяка изминала година, събитието става все по-мащабно и към него проявяват интерес все повече български и чужди отбори.

Международният детски футболен турнир в Благоевград се провежда в памет на легендарния вратар на "Пирин" - Христо Христов - Бараката.

Основната цел на Община Благоевград е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: