Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
16 отбора спорят в международния футболен турнир в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:50 / 16.08.2017Коментари (0)571
Жребий определи групите, в които 8 футболни гранда от страната и чужбина ще покажат своите умения на терена в юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир "Купите на Община Благоевград".

Подробности за турнира на срещата сподели заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова.

"Турнирът се наложи като един от най- добрите в България. Работим за качество и през годините гостуват отбори на утвърдени детски школи в страната и в съседните държави. Тази година имаме нов участник ФК "АПОЕЛ" - Никозия с група 2004 година", каза заместник-кметът Христина Шопова.

Във възрастова група за деца, родени през 2004г. ще играят отборите на ФК "Динамо Загреб", ФК "Войводина", ФК "Цървена звезда","АПОЕЛ" - Никозия, ПФК "Левски", ПФК "Славия", ОФК "Пирин" и ФА "ДИТ"- София. В групата, за деца, родени през 2003 година ще се състезават отборите на ФК "Динамо Загреб", ФК "Войводина", ФК "Цървена звезда" и ФК "Вардар" Скопие.

Новото в юбилейното издание на турнира е, че младите надежди на футбола от общински футболен клуб "Пирин" ще се включат в надпреварата.

Официалното теглене на жребия за подредбата в грубите бе направено от футболист от ОФК "Пирин", родени през 2004г. В група "А" попаднаха отборите на ПФК "Левски", София, ФК "Димано Загреб", Хърватия, ФК "Вардар" с 2003г. и ФК "Апоел" с 2004г. и домакините от ОФК "Пирин". В група "Б" са отборите на ПФК "Славия", ФА "ДИТ", ФК "Войводина" и ФК "Цървена звезда".

В края на жребия, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова пожела успех на представителите на домакините и всички участници в турнира.

Юбилейното издание на международния детски футболен турнир за деца ще се проведе от 28 август до 2 септември.

Турнирът "Купите на Община Благоевград" се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е за деца, родени през 2003 и 2004 година, както и е в памет на легендарния вратар на "Пирин" - Христо Христов - Бараката.

Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа, които да се състезават по най-високите европейски стандарти, като се насърчава честна игра, приятелство, култура и висок морал, които да допринесат за тяхното развитие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: