Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шест са местата в Благоевград, на които партии могат да лепят агитационни материали
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:25 / 03.03.2017Коментари (0)828
©
Със Заповед са определени шест места, на които да се поставят агитационни материали по време на предизборната кампания в Благоевград.

 Политическите партии ще могат да използват афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред зала "22 септември"; парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, подпорната стена на ул. "Шар планина" до сградата на ОДБХ. Другите обекти са подпорна стена на Целодневна детска градина №8 "Вечерница" на ул. "Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско"; подпорните колони на мостовете.

С издадената Заповед се забранява и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден. В заповедите са вписани и определени забрани, свързани с провеждането на изборите. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите, публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания, използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението. Също е забранено използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, използването на агитационни материали, които накърняват честта и доброто име на кандидатите, използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на Република България и/или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения. Сред забраните са още използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, провеждането на предизборна агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации, предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден, предизборна агитация от служители на вероизповеданията. Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди, поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването. Не е позволено и в търговска реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет или кандидат. Извън времето за провеждане на предизборната кампания (от датата на насрочване на изборите за народни представители - 24 януари 2017 г. до началото на предизборната кампания - 24 февруари 2017 г.) се забранява поставянето на предизборни агитационни материали. В срок до 7 дни след изборния ден (3 април 2017 г.), партиите, коалициите и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

Още по темата: общо новини по темата: 281
18.08.2020 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: