Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Огромно щастие за родителите на прегазения Паоло навръх хубав празник
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:35 / 16.02.2017Коментари (0)614
© 24 часа
Красимира Иванова
"Дъщеричката ни Анжела вече си има сестриче и е много, ама много щастлива. С нетърпение очаква да ни изпишат и да се приберем у дома, в Стара Загора!", развълнувано съобщи старозагорката Красимира Иванова, чийто мъничък син Паоло загина прегазен на пешеходната улица в града на липите навръх 2 юни 2014 година. 

Мъничката Бела се родила със секцио в столичната УМБАЛ "Надежда" точно в 9,00 часа в Деня на влюбените и Свети Трифон Зарезан 14 февруари. Момиченцето е заченато инвитро, както и първите две деца на Краси и Иван Иванови. Тежало 3 759 г и е високо 52 см , съобщили на финала на раждането лекарите д-р Ташков и д-р Игов, съобщава "Монитор".

"След случилото се с Паоло дълго мислехме със със съпруга ми какво да правим. Заедно решихме , че имаме потребност от още едно дете, което да расте заедно с Анжела...", коментира психоложката, която много пъти след трагедията е казвала че "за тази болка лек няма!".

Във времето, което отмина от трагичния за семейството й ден, тя се включи много пъти в различни инициативи за опазване живота на децата по пътищата. Сред тях бяха и специално изработените стикери "Аз съм бъдещето. Пази ме!", с които стартираха пилотите от възстановеното автомобилно състезание "Писта Стара Загора" през 2016-а година.

Трагедията с мъничкото момченце се разигра около 19,00 часа на метри от училище "Васил Левски" в центъра на Стара Загора, докато то карало велосипедчето си по пешеходната улица. Върху него връхлетя джип "Ланд Ровър", каран от 44-годишния бизнесмен Георги Сапунджиев, който отишъл да прибира сина си ученик и навлязъл в зоната въпреки множеството забранителни знаци край мястото. 

Мъжът не видял детенцето, защото то попаднало в т.нар. "мъртва зона". Година по-късно, на 9 юли 2015 година ВКС потвърди присъдата на Сапунджиев - 6 години затвор ефективно и 8 години без право да управлява МПС.

Трагедията на семейство Иванови стана катализатор на многохилядни демонстрации в града на липите с искане за налагане на доживотни присъди за шофьори-убийци на деца. И до днес на мястото, където издъхна Паоло могат да бъдат видени оставени детски играчки, жалейки и цветя.

Веднага след трагичния инцидент входът към централната улица "Цар Симеон Велики" беше затворен с тежки бетонни кашпи, поставяни бяха и огромни надписи "Забранено за автомобили!".

Въпреки взетите мерки обаче не са редки случаите, в които водачи навлизат в зоната и поставят под угроза живота на деца и разхождащи се с тях родители.


Още по темата: общо новини по темата: 5
12.07.2018 »
30.12.2016 »
13.07.2015 »
10.07.2015 »
07.06.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: