Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
ОФК Пирин: Разочаровани сме от действията на Генов, ще си търсим правата до последно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:33 / 11.01.2017Коментари (0)1123
Без старши треньор отборът на "Пирин" направи първа тренировка за новата 2017 година. С водосвет за здраве футболисти, треньори, ръководители и привърженици на клуба дадоха старт на зимната подготовка на орлетата.

Кметът Атанас Камбитов пожела успех на момчетата и потвърди, че клубът е финансово обезпечен до края на първенството в Първа професионална лига. Градоначалникът не пожела за коментира постъпката на напусналия вече старши треньора Стефан Генов, но заяви че е крайно разочарован от действията на пловдивчанина.

В същото време управителят на ОФК Пирин Венко Попов бе категоричен:

"Ще си търсим до последно правата си, и искам да попитам г-н Генов с тази постъпка какъв пример дава на по-младите футболисти. Хората които го ангажират, като знаят, че той има действащ договор, какъв морал имат. Получих едно телефонно обаждане от човек от ЦСКА, но въобще преговори не са водени. Просто едно обаждане хвърлено във въздуха и след това нещата се случват по медиите."

Попов допълни, че Стефан Генов има действащ трудов договор с Пирин.

"За мен това е прецедент в световната практика. Действащ старши треньор, да бъде нает от друг клуб. Все пак сме в България и това явно може да се случи. Безкрайно съм разочарован от действията на г- н Генов. Некоректна постъпка от негова страна и не съм очаквал да постъпи така, защото нямаше никакви индикации за раздяла. Дори плана за подготовката и селекцията са правени от него. Но за съжаление той ни сервира тази новина, три четири дни преди старта на подготовката. Според мен не само той има вина. Нормално е клуб като ЦСКА да ни информира доста по рано, ако са имали намерение да го привличат. Но по този арогантен начин, както се случиха нещата, не го приемам. Мисля, че има други начини за работа на ниво А група."

Ръководството ще търси негово заместник в следващите няколко дни, но в никакъв случай няма да избързва с крайният избор. За сега единственото ново попълнение е французинът Аймен Суда, който пристига в Благоевград тази вечер заедно с Кристиян Кощърна. Суда игра през есенния полусезон в Локо (Пд), но впоследствие бе освободен от треньора Едуард Ераносян. Бразилецът Алесандре Ханс ще пристигне в четвъртък.

Първа тренировка с Пирин направи дошлият на проби бразилец Лукаш. На този етап "орлетата" ще тренират в Благоевград, а за края на месеца е плануван лагер в Турция.
Още по темата: общо новини по темата: 43
07.03.2017
16.02.2017
16.02.2017
15.02.2017
13.02.2017
10.02.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: