Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Признателност и поуки след трагедията в Хитрино
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:48 / 12.12.2016Коментари (0)905
© Blagoevgrad24.bg
Здравната система е реагирала максимално адекватно на трагедията в Хитрино. Това каза днес по време на оперативна среща министъра на здравеопазването в оставка Петър Москов.

На работната среща присъстваха ръководствата на двете болници, приели пациенти от пострадалото село - Военноморска болница и МБАЛ "СВ. Марина", както и завеждащите реанимационните клиники. 

"Направихме си отчет и анализ на начинът по който систимата е сработила, на координацията и субординацията. Общото заключение на колегите е, че здравната система е реагирала адекватно и начина на координация е сработил, за да може максимално бързо системата да отговори според възможностите си на това бедствие. Изведохме си и съответните поуки като подобряване на определени сегменти от организацията, за да може в бъдеще системата отново и още по-бързо да реагира.

Думите са слаби, но искам да изразя огромна благодарност към екипите на Спешна помощ, на Кръвния център и спешните приемни отделения. Професионална, точна, прецизна и всеотдайна работа...Нашата система успя да отговори адекватно на фона на това трагично събитие.

Дълбок поклон на стотиците хора, които се явиха да дарят кръв. Само във варненския център те са над 200. Това е израз на това, че обществото може да бъде солидарно и може да действа в кризисен момент. В Шумен кръв са дарили близо 170 човека, в София близо 200, в Бургас 40, 16 в Плевен. Навсякъде хората откликват...

За да има спокойствие сред пострадалите или загубили имущество при трагедията в Хитрино искам да кажа, че личните лекари в околните населени места ще приемат без нужната документация, без рецептурни книжки. Създадена е такава организация от касата. Аптеките ще доставят на тези пациенти лекарствата, от които те се нуждаят без да е нужно да представят какъвто и да е документ. Цялата организация е създадена, за да може от медицинска гледна точка хората да бъдат обгрижени", каза Петър Москов

Той допълни, че към момента не се очаква допълнително движение на пациенти от Шумен към Варна и ако това възникне е създадена организация. В готовност има и санитарна авиация, която може да реагира максимално бързо, ако е нужно.


Още по темата: общо новини по темата: 115
21.04.2023 »
18.04.2023 »
22.02.2021 »
25.01.2021 »
25.01.2021 »
18.12.2020 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: