Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Павлова: Изграждането на ЛОТ 3.2 от АМ "Струма" вероятно ще стартира през 2017 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:50 / 05.12.2016Коментари (0)1721
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взеха участие в обществено обсъждане на резултатите от проведено регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на вариантите за преминаване на най-критичния участък от АМ Струма- Кресненското дефиле или Лот 3.2.

По време на срещата бяха изнесени данните от направено обширно и представително социологическо проучване. Резултатите сочат, че най-голяма част от анкетираните предпочитат варианта, предвиждащ изграждане на нов път с две ленти за движение в едната посока, източно от дефилето, както и запазване и използване на съществуващия път за движение - в другата посока.  

Част от анкетираните подкрепят идеята за изграждане на нов път с 2 платна, всяко от които с по две ленти за движение и дължина 24 км, източно от дефилето. 

Третият вариант, който част от участвалите в проучването са подкрепили, е удвояване на съществуващия път. Има и още един вариант за изграждането на един голям тунел, който да бъде дълъг 15,4 км. 

По време на дискусията стана ясно, че изграждането на АМ "Струма" ще бъде съобразено, както с обществените нагласи, така и с екологичните изисквания. Министър Павлова, заяви, че изграждането на ЛОТ 3.2 от АМ "Струма" вероятно ще стартира през 2017 година. 

"Европей
©
ското финансиране е налично. Ние имаме готовност с проекта, сега въпрос на воля, както на администрацията, така и на политическата воля, този проект да получи възможността да се реализира на практика", каза министър Павлова.

Тя обясни, че участъкът на АМ "Струма" при Кресненското дефиле ще има огромен принос и за местното население, защото предпочитаният вариант от населението и от правителството, предвижда достатъчно пътни връзки и всички необходими съоръжения да бъде осигурен достъп до населените места, а в същото време безконфликтното преминаване на МПС, както и гаранция за поминъка на хората. В срещата взеха участие експерти, еколози, депутати, инженери, представители на НПО и заинтересовани граждани.


Още по темата: общо новини по темата: 147
01.03.2024 »
26.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: