Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът откри учебната година в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:52 / 15.09.2016Коментари (0)1080
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри учебната година в XI ОУ "Христо Ботев" и IV ОУ "Димчо Дебелянов". Той приветства първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището, учители, родители.

"Честит празник, честит първи учебен ден! 15 септември винаги е бил тържествен ден, значим, очакван с много трепет и вълнения особено от първокласниците. Днес, някои от Вас ще чуят първия училищен звънец, ще влязат за първи път в класната стая. За Вас училището ще стане Ваш втори дом- дом на буквите, на книгите, на числата, на знанието, но не на последно място и на приятелството. Скъпи родители, предавате децата си на хора опитни, знаещи, мъдри, но най- вече, на хора с големи сърца. Уважаеми учители, предавайте всички знания, както досега на учениците, на тези умни деца. Вие ще бъдете наставници, родители и пътеводители за тях. Водете ги по пътя на знанието, защото това са бъдещите лекари, инженери, учители, това са бъдещите творци. Пожелавам една спорна учебна година!" каза в част от приветственото си слово кметът д-р Атанас Камбитов.

В двора на XI ОУ "Христо Ботев" той съобщи, пред развълнуваните ученици, учители и родители, че предстои изграждането на LED осветление в дворовете на всички учебни заведения в Благоевград, за да може децата да имат повече сигурност и да могат да играят до късно в училищните дворове. Специално за нуждите на XI ОУ "Христо Ботев" д-р Камбитов обеща, че до края на месец октомври, в двора на училището ще бъде изградена спортна площадка с изкуствено покритие, така че децата да могат да спортуват. "В плановете на Община Благоевград е предвидено в бюджета за 2017 година да залегне ремонт и възстановяване на плувния басейн в училището", каза още кметът Камбитов под одобрителните аплодисменти на родители, учители и ученици.

За първи път, тържествено приветствие към присъстващите отправи и новият директор на XI ОУ "Христо Ботев" Марияна Митова. Тя пожела успешна година и добра взаимна работа с учители, ученици, родители и Община. Пожелания към учениците отправи и началникът на РУО- Благоевград Ивайло Златанов.

С трепетни вълнения кметът д-р Атанас Камбитов бе посрещнат и в IV ОУ "Димчо Дебелянов", където поздрави всички първокласници, ученици, учители, родители. Той пожела много успехи в училище на учениците и "На добър час". От трибуната на училището в благоевградския квартал "Грамада", д-р Камбитов благодари на всички учители за грижите и любовта, с които отглеждат децата на Благоевград, на България.

"Учител е призвание, казвам го като син на учител. Не всеки може да бъде учител, или го носиш в себе си, или не. Благодаря ви за любовта, с която възпитавате децата ни. Научете ги да виждат малкия детайл и те ще постигнат големи успехи", каза още д-р Камбитов в приветственото си слово. Той получи и подарък с лика на IV ОУ "Димчо Дебелянов". Специално пред директора Илиян Чапкънов, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов обеща в бюджета за 2017 година, по повод 120- годишнината на училището, да бъде заложено изграждане на нова ограда. Паралелно, до дни ще бъде монтирано LED oсветление, а на втори етап предстои и поставянето на камери за видео наблюдение във всички учебни заведения.

Във всички училища в община Благоевград учебната година бе открита тържествено с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната. Талантливите деца на Благоевград поздравяваха гостите, учители и своите родители с богати танцово-музикални програми и рецитали. За успешна учебна година бяха отслужени и водосвети. Сред гостите в благоевградските училища бяха заместник- кметовете Христина Шопова, Зорница Кралева, Иво Николов, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, началник- отдел "Образование" Симона Митова, депутати и общественици.


Още по темата: общо новини по темата: 229
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: