Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 10 несебърлии на разпит заради такситата на Митьо Очите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:43 / 19.07.2016Коментари (0)580
© Blagoevgrad24.bg
Повече от 10 несебърлии, които извършват таксиметрова дейност, са получили призовки, за да дадат показания в полицията, научи "24 часа".

Както гл. секретар на МВР Георги Костов съобщи вчера пред журналисти, в момента тече проверка на таксиметровия бизнес на Димитър Желязков - Очите. В понеделник за разпит е привикана голямата дъщеря на Желязков - Станислава. На името на 22-годишната Желязкова е регистрираната фирма за таксиметрова дейност.

Предварително събрана оперативна информация обаче сочи, че под шапката на Очите са повече от 10 местни фирми със същия предмет на дейност. Те формално се водят на други собственици, за да се заобиколи ограничението, наложено от Общинския съвет на Несебър - всяка фирма да има право на до три лиценза.

Станислава и приятеля й Велислав са дали показания и след това са напуснали сградата на РУ Несебър. Според запознати е образувано досъдебно производство, но в момента то се води срещу виновно лице.

От около месец тече инспекция и на охранителната фирма "Аркус сигурност", която също се свързва с Димитър Желязков Очите. Самият той се легитимира като консултант, но според запознати договорът му бил като спец по маркетинга, т.е. отговарял за набирането на нови клиенти.

Няма практика да се оповестяват резултатите от тези проверки, те могат да бъдат най-общо три - да не се констатира нередност и нарушение, да се констатира някакво административно нарушение, което да доведе до санкция и да се констатира значима нередност, заради която може да се отнеме лиценза на фирмата, обясни гл. секретар Георги Костов. Според него МВР ще оповести резултата от проверката само в третия случай.

Петима служители на "Аркус" в Несебър се оказаха замесени в побой близо до нощен клуб в Слънчев бряг преди седмица. Според разпространената информация от МВР те са криминално проявени и осъждани. От "Аркус" обаче са представили пред разследващите чисти свидетелства за съдимост и на петимата. Разследването все още не е приключило.

Още по темата: общо новини по темата: 115
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: