Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
10 души с обвинения след престрелката в "Слънчев бряг"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:23 / 29.06.2016Коментари (2)580
© Bulfoto
Повдигнати са обвинения на 10 лица за участие в организирана престъпна група с организатор Божидар Кузманов. 7 от тях са задържани, а трима се издирват. Това съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, съобщи БГНЕС.

На 5 от лицата са повдигнати и отделни обвинения, на 3 от петте лица са повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство на Димитър Желязков. На други две лица от тези пет има повдигнати обвинения за изнудване на туроператор да води туристи в студиа за татуировки, собственост на едно от лицата.

"В момента Димитър Желязков е свидетел и пострадал по едно от обвиненията. Това не значи край на разследването или на други разследвания. Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства", обясни още Румяна Арнаудова. От своя страна Даниела Попова, адм. ръководител на АпСП обясни, че престъпната група се е занимавала с наркотици, изнудване, палежи, побои, унищожаване на вещи.
 
Събират се доказателства в потока на цялата престъпна дейност на групата, добави тя. Даниела Попова, адм. ръководител на АпСП обясни, че делото за стрелбата по Димитър Желязков е преминало вече в компетентността на Специализираната прокуратура. Тя припомни, че то беше образувано в началото на месец юни и се наблюдаваше от Окръжна прокуратура-Бургас. Делото беше образувано в условията на неотложност след огледа на произшествието.
Тогава са били привлечени като обвиняеми 3 лица - едно от тях за убийството на един от приятелите на Димитър Желязков и две лица за опит за убийство на Димитър Желязков.

След посещение на ръководството на прокуратурата и ръководството на МВР и ГДБОП в Бургас са били събрани множество доказателства, които са довели до извода, че се отнася за дейност на организирана престъпна група. Поради това делото към края на миналата седмица е било прието по компетентност от Специализираната прокуратура, тъй като са били събрани данни за извършени престъпления от организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов. Към настоящия момент по делото са извършени множество действия, няколко огледа на местопроизшествието, разпитани са множество свидетели, част от които са били очевидци на извършвани престъпления от страна на групата, а други са пострадали от нея. Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. Извършен е следствен експеримент и до момента са задържани 7 лица.

Обвинени като участници в организираната престъпна група са набелязани 10 лица към настоящия момент - три от лицата се издирват - Божидар Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков. Останалите лица са задържани.

Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев, които са привлечени като обвиняеми за убийство и за опит за убийство са вече привлечени и за участие и престъпления в организирана престъпна група. Спрямо тях е взета мярка за неотклонение задържане под стража, а за останалите 4 от седемте задържани лица предстои внасяне на искане за мярка на отклонение задържане под стража пред Специализирания наказателен съд.

Групата се е опитала да заличи част от следите на престъпната си дейност. Като след извършване на стрелбата е взела видеозаписите, на които са били записани, но след експертиза е установено, че са манипулирани. "Това сочи, че не може да се обслужи тяхната защитна теза, че са действали в условията на самозащита. Доказателствата са събрани за групата на Божидар Кузманов, когато съберем доказателства за друга група, ще бъдете уведомени", каза още Даниела Попова.
 
Георги Костов, главен секретар на МВР, пък посочи, че първоначално е казал, че поводът за престъплението в Слънчев бряг е битов, но като причини за престъплението има много. "Конкретен повод има, но той не неглижира цялостната престъпна дейност на тази група. Всеки има право на мнение, касае се за група, извършваща силови действия и е била въоръжена", каза той.

Относно вчерашното задържане на част от участниците в тази група Костов обясни, че се е взело решение това да бъде най-безболезненият начин, за да няма никаква опасност за служителите и за потенциални трети застрашени лица. "Такъв беше и вчерашният случай, нямаше излишна демонстрация на сила, колегите го свършиха изключително професионално", категоричен бе Георги Костов, който добави и това, че няма никакъв чадър над Димитър Желязков.

Още по темата: общо новини по темата: 115
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Интересно - повдигнати обвиненеия на групата на единия бандит. Но групата на другия мафиот/очите/ е най-честната и почтена. Ало спрете да закриляте този боклук очите.
Незнам ваш репортер ходил ли е да сградата на Дирекция МДТ на ул Радецки 18 а да види отпред на улицата какви прекрасни дупки има и стоят от 2-3 месеца. Питам се гражданите като отидат да си плащат пътен и като минат през тези дупки какво желание ги обзем
на 29.06.2016 г.
+2
 
 
гледам и не вярвам на ушите си,всеки който е бил там при престрелката е с повдигнато някакво обвинение ,само Очите е без повдигнато такова и той е най- невинния, е няма такава държава
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: