Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Четири години след зрелищните арести за черно тото: Има осъдени!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:26 / 21.06.2016Коментари (0)749
© Blagoevgrad24.bg
Осем месеца условна присъда, с три години изпитателен срок, получиха обвинените в незаконни залози Иван Сивев и Тодор Пачев, научи Blagoevgrad24.bg.

Те се признаха за виновни и сключиха споразумение с Бургаския Районен съд. Третият обвиняем по скандалния случай от 2012-а година Пламен Димов, който бе единственият действащ играч на подсъдимата скамейка, бе напълно оправдан и успя да изчисти името си от мръсотията, с която бе облян в последните години.

Припомняме, че грандиозният скандал избухна в края на 2012-а година, когато 11 футболисти на Черноморец и Нефтохимик бяха арестувани и отведени в белезници като опасни престъпници. Акцията бе извършена по времето на първия мандат на Бойко Борисов от изключителна влиятелната в онзи момент ГДБОП.

Ден след това тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов циркулираше по всички телевизии, за да се хвали, че са направили тежък удър срещу черното тото.

Всъщност обаче се оказа, че това изобщо не е черно тото, а нелегални залози на чужди мачове, което накара прокуратурата "на крак" да промени обвинението и дълго време да го бутне във фризера.

Парадоксалното е, че при десетките случаи на уредени мачове в българския футбол, няма никаква реакция от страна на прокуратурата, а случаят с бургаските футболисти се влачи вече 4 години.

Сред задържаните при показната акция бяха футболистите Румен Трифонов, Преслав Йорданов, Пламен и Галин Димови, Любомир Божинов, Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Николай Николов, Даниел Младенов и Тодор Паланков.

В съдебната зала в качеството си на свидетели днес пристигнаха вратарят Янко Георгиев, братът на Пламен Димов - Галин и Любо Божинов. Последните двама бяха оправдани по случая още през март миналата година.

"Не исках този случай да се проточи още 4 години, затова сключихме споразумение със съда. Абсурдно е! Преди 4 години нахлуха вкъщи, питаха ме дали съм уреждал мачове... как си го представяте? Да звънна на Гонзо и да му кажа - утре Левски трябва да падне. Ако беше вярно, дали нямаше да си личи от стандарта ми на живот", каза Иван Сивев след приключването на съдебното заседание.

Той и Тошко Пачев трябва да платят още глоба от 1000 лева, както и съдебните разноски в размер на 440 лева. От конфискуваните пари 2080 остават в полза на държавата, а 7271 се връщат на Пачев.
Още по темата: общо новини по темата: 13
13.05.2020
17.07.2019
10.05.2019
21.02.2019
19.02.2019
25.01.2019
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: