Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бащата на насилената Ирена: Всичко е цирк
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:55 / 28.05.2016Коментари (2)588
© btv
"Евстатиев иска да отърве кожата, като хвърля вината върху детенцето ми. Целият град познава Ирена и никой никога не я е виждал да пие. Как изведнъж приятелите на насилника се появяват от нищото и заявяват, че били виждали дъщеря ми да пие едва ли не като възрастен. 

Това е клевета, изречена от устата на страхливци, които си измиват ръцете с едно дете", заяви Георги Белухов, баща на насилената от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев Ирена, цитиран от "България днес".

Повод за гневния коментар на родителя бе поредното отлагане на гледането на мярката на похотливия кмет. В четвъртък съдът в Пловдив трябваше да реши дали да остави Евстатиев в ареста, или да го пусне под домашно лечение. 

Делото бе отложено за 2 юни, тъй като обвиненият в изнасилването на непълнолетното момиче бивш градоначалник не се яви в съда. Защитникът му, адвокат Ташкена Колчева, оправда липсата на клиента си, като изтъкна, че той е тотално неадекватен и е развил остра форма на депресия.

"Евстатиев не разпознава вече нито мен, нито близките си и не разбира какво се случва. Дори не осъзнава къде се намира", заяви пред вестника адвокат Колчева. 

Любопитно се оказа твърдението й, че още през 2008 г. на Евстатиев му е била поставена диагноза биполярно разстройство, което тогава също го било изкарало от строя за известно време. 

Според юриста задълбочаващите се психически проблеми на екскмета са следствие именно от старите му заболявания в съчетание с абсолютно неоснователното обвинение, което му било повдигнато.

"Той се чувства невинен и фактът, че продължава да стои в ареста, го е довел до този опасен за здравето му резултат", допълва Колчева. 

В момента Евстатиев е в т.нар. стационар на затвора, което представлявало болнично заведение. Там, под наблюдението на медици, той приемал три пъти на ден предписаните му лекарства, но въпреки това състоянието му не се подобрявало.

Защитата оспорва още и експертизата на Евстатиев, която му бе изготвена в психиатрична клиника, където той бе приет заради състоянието си. Според нейните резултати обвиняемият бил напълно вменяем както по време на извършване на престъплението, така и в момента. 

Това становище беше оспорено от адв. Колчева, която на 20 май представи нова епикриза, според която клиентът й е с тежко депресивно разстройство. Самият Евстатиев не отрича да е правил секс със Ирена под влиянието на алкохол, но продължава да твърди, че половият контакт бил доброволен.

Според бащата на насиленото момиче всичко е цирк и опит виновникът да отърве кожата.

"Тяхно право е да си твърдят каквото си искат. Наше право е да вярваме на дъщеря си, а съдът да вярва на доказателствата, които подкрепят думите на Ирена", казва Георги Белухов. 

Стана ясно, че защитата има двама свидетели, които заявили, че видели момичето преди време в предизборния щаб на Евстатиев как "мята водките, и то не една или две". Родителят с погнуса определи думите като долна клевета, целяща да прехвърли топката.

"Колко низко и долно могат да се държат хора, изправени до стената", заключи мъжът.

Бившият градоначалник бе закопчан в средата на януари, след като 16-годишната Ирена се оплака, че е била изнасилена от него в хотелска стая. Двамата пили водка, трябвало да й обясни как да кандидатства право, но нещата приключили необратимо за ученичката. 

На сутринта тя се прибрала в окаяно състояние, с повръщано по косата и посинени очи. Ирена твърди и че кметът Евстатиев я е заплашил да мълчи и й показал пистолета си за респект.

Местен политик от конкурентна лява партия води дружините от Стрелча, които въстават срещу свободата на похотливия кмет. На предишните заседания група мъже и жени протестираха пред съда и настояваха за най-тежката присъда на Евстатиев.

Оказа се, че вождът им, който е от пряката политическа конкуренция на Евстатиев, е истински бандит. Той имал множество присъди за притежание на незаконно оръжие, за неплатена издръжка, за възпрепятстване на съдия-изпълнител, необслужен кредит на стойност 21 милиона лева. Бил известен като "Захарния бос".


Още по темата: общо новини по темата: 38
06.02.2019 »
15.08.2018 »
05.05.2017 »
02.05.2017 »
25.04.2017 »
27.01.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.05.2016 г.
на 28.05.2016 г.
+2
 
 
Как всички престъпници внезапно "тежко"заболявят вареста!?!Онзи "златистия"беше куц пък100 полицаи не могат да го стигнат по баира...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: