Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Вижте как Благоевград чества 24 май
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 25.05.2016Коментари (0)1564
С издигане на Националния флаг и европейското знаме в двора на Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" започнаха честванията по повод Деня на славянската писменост и култура и празник на Благоевград. Абитуриенти, учители, бивши и настоящи възпитаници, общественици и граждани станаха част от тържествената програма по предаване и приемане на училищното знаме на Национална хуманитарна гимназия. Тържественият ритуал събра в двора на НХГ поколения възпитаници на бившата Солунска гимназия. Те бяха поздравени от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на гимназията Марин Митов.

"За мен е изключително приятно да стоя днес пред Вас и да Ви поздравя по повод празника на училището, по повод 24 май, от свое име и от името на кмета д-р Атанас Камбитов. Бивша Солунска гимназия наистина е светиня, която трябва да пазим. Скъпи абитуриенти, никога не забравяйте своите съученици, помагайте си, където и да сте. Благодарете на учителите си, защото благодарение на техните критики сте израснали и сега вече може гордо да поемете към светлия живот. Пожелавам Ви успех, гордейте се със себе си, с града си, с училището си", каза в част от приветственото си слово заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Непосредствено след предаване на училищното знаме на НХГ, благоевградската общественост положи цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий. В церемонията се включиха народните представители Даниела Савеклива и Йордан Андонов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, свещеници от благоевградския храм "Въведение Богородично". Цветя бяха положени и от името на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков.

Програмата по повод 24 май включваше и тържествено шествие, от два лъча, предвождани от Биг Бенд - Благоевград и Детски духов оркестър към ОДК, които се срещнаха на площад "Георги Измирлиев".

Програмата продължи с празничен концерт на възпитаници на Национална хуманитарна гимназия пред зала "22 септември". Те бяха подготвили богат репертоар, с което допринесоха за празничното настроение на жители и гости на Благоевград.


Още по темата: общо новини по темата: 85
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
24.05.2023 »
24.05.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: