Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЗП: Родителите да не се изкушават от намаленията при пазаруването на пособия за училище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:02 / 14.09.2015Коментари (0)916
©
"Когато говорим за търговската мрежа, най-честите рискове при пазаруването на стоки за ученици, са свързани с нелоялни практики, при които търговците хитруват и понякога намаленията, които анонсират, всъщност не са реални. Използват възможността да вдигнат цените преди да обявят дадения процент намаление и така той реално не съответства на цената, на която са продавали съответните стоки до момента на намалението." Това съобщи Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП), в предаването "Всяка сутрин" по "Канал 3" в навечерието на новата учебна година.

Той посъветва родителите да не се изкушават да реализират сделка на първото срещнато място, на което видят анонсирано намаление, а да проверят за същите или подобни стоки и в други търговски обекти, тъй като е вероятно да ги открият на по-изгодни цени, без непременно да е анонсиран някакъв голям процент намаление.

Маргаритов посочи, че подобно нарушение е констатирано от КЗП, както при по-малките търговски обекти, така и при големите вериги.

"Винаги приканвам търговците да бъдат лоялни и коректни към потребителите, защото, освен, че това от наша гледна точка гарантира потребителската защита, смятам, че и за самите търговци е по-добре, когато хората са доволни от това, което им е продадено и от начина, по който е направено - без измами и агресивни практики.", каза ръководителят на институцията

В началото на септември КЗП започна кампания за проверки на ученически стоки в цялата търговска мрежа и в онлайн порталите, в които се продават подобен тип артикули. Инспекциите включват също облекла и обувки за учениците, както и безопасността на т.нар. "стоки за деца".

Маргаритов отправи предупреждение към родителите да са внимателни, когато купуват на децата си от стоките, имитиращи храни, с които учениците се забавляват в свободното време, в междучасията, но които могат да бъдат и опасни. Една част от тях наподобяват различни лакомства и, когато децата "се черпят" с тях, при издърпване, излъчват електрически импулси, като напрежението значително надвишава допустимото по закон за такъв тип изделия. Опасни могат да се окажат и артикули от рода на ароматизираните гумички за триене във вид на различни плодове.

За да избегнат закупуването на рискови продукти, родителите могат да направят справка в публикувания на официалната интернет страница на КЗП регистър на доказано опасните стоки в Европа.


Още по темата: общо новини по темата: 229
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: