Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът обеща модерна, европейска и различна визия на Благоевград след санирането
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:46 / 24.06.2015Коментари (0)1364
©
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов дадоха начало на строително-монтажните дейности по безплатно саниране на първи блок от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. На официалната церемония и освещаване на ж.к "Ален мак" блок 36, вх. А, Б и В присъстваха евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева, представители на общинска и областна администрация и семействата, които първи ще имат саниран вход.

"Не мога да скрия радостта, удовлетворението и самочувствието, че Благоевград е първата община в България, която реално започва дейности по саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Поздравявам правителството и лично министъра за решимостта да бъде реализирана една такава идея, да благодаря на екипа на община Благоевград, на всички онези млади хора, които положиха много усилия да убеждават, да ходят от вход на вход, за да станат реалност тези 103 подписани договора от общината", каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той уточни, че 103 договора са 78 % от сградния фонд в града. "Това са 340 блок-секции, по 21 апартамента средно са 7140 апартамента. Реално всички хора, които участват в програмата имат ползи от нея", допълни кметът Камбитов.

По думите му, след като бъдат завършени всички проекти в кварталите "Еленово", "Ален мак", "Орлова чука" и кв. "Струмско", където блоковете са предимно панелни, визията на града ще бъде модерна, европейска и различна. На изпълнителя на проекта за ж.к. "Ален мак", д-р Камбитов пожела да работи в срок и припомни, че общината и гражданите ще го контролират.

"Благоевград ще бъде емблемата за цяла България на нашата Национална програма по енергийна ефективност", категорично заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. "Благодарение на огромния ентусиазъм на кмета д-р Атанас Камбитов, целия екип и всички вас, които се включихте в този процес, бяхте най- смели, въпреки антикампанията, която преживяхме, аз съм убедена в добрия резултат, след 60 дни", каза още министър Павлова и пожела на кмета Камбитов успешно да проведе процедурите си и всички 103 договора да се реализират.

По данни, след като бъде завършен ремонтът на сградата, трябва да бъде измерен 50- процентов ръст на спестяванията.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева също поздрави кмета Камбитов и екипа му, както и жителите за факта, че ще направят мястото, в което живеят още по- приветливо. Тя отчете факта, че Благоевград се е доказал като модерен, европейски град, а благодарение на политиката на общинската власт, насочена към опазване на околната среда, предприемане на мерки за енергийна ефективност и подобряване на жизнената среда, община Благоевград винаги ще получава подкрепата на министерствата.

Още по темата: общо новини по темата: 127
11.04.2024 »
04.04.2024 »
28.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: