Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Кметът даде прием за благоевградските абитуриенти, двама рожденици получиха таблети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:01 / 20.05.2015Коментари (0)930
В навечерието на абитуриентските балове кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде тържествен прием за завършващите от Випуск 2015 в града. За първи път благоевградски кмет прави такъв жест към зрелостниците в общината и това бе оценено високо от цялата благоевградска общественост. Общи снимки, парад, музикална програма и подаръци бяха част от празничната вечер.

Д-р Камбитов поздрави абитуриентите и им пожела успешна реализация в живота. "От тук насетне едни отиват да учат, а други да работят. Имайте предвид че ученето не е самоцел, ценят се хора със знания и умения", категоричен бе кметът. Той разказа на младите хора една поучителна притча за истинските стойности в живота и отправи призив към бъдещите студенти да не пестят сили за образованието си. На въпрос от медии какво мисли за заминаващите в чужбина, той отговори: "Няма нищо лошо в това децата ни да заминават, нека видят как е в чужбина, но да се завърнат, за да го приложат и тук".

Завършващите от десетте училища в Благоевград се снимаха с д-р Камбитов, разговаряха на различни теми и се веселиха заедно. Коктейлът бе организиран на последния етаж на МОЛ Ларго, а абитуриентите посрещнати с изпълнения на Биг Бенд - Благоевград. Тържеството съвпадна с рождените дни на двама зрелостници - Елизабет от Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий", и Даниел от Благоевградска професионална гимназия. Те бяха поздравени лично от кмета и получиха от него за подарък по един таблет. Всички присъстващи получиха значки с надпис "Аз обичам Благоевград - Випуск 2015" с логото на Община Благоевград.

Тържеството беше наситено с много веселие и емоции. Ученици показаха музикалните си умения и с чудесни изпълнения поздравиха общинското ръководство, учителите и съучениците си. Нежни блусове и кръшни хора се редуваха през цялата вечер.

В края на приема абитуриентите призоваха управляващите да вземат пример от кмета Камбитов и да се срещат по-често с младите хора.

В тържеството, организирано за успешното завършване на Випуск 2015, заедно с д-р Камбитов бе и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.


Още по темата: общо новини по темата: 142
20.03.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: