Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Започна приемането на документи за създаване на Сдружения за саниране на блокове в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:11 / 15.01.2015Коментари (0)1315
© Blagoevgrad24.bg
Над 20 жилищни блока подготвят документи за създаване на Сдружение за кандидатстване за безплатно саниране на панелните блокове. Заявленията за създаване на сдружения се намират в деловодството на община Благоевград на партерния етаж на сградата. Вече са факт и първите подадени заявления. Специалистите от община Благоевград са категорични, че ще помогнат на гражданите с всичко необходимо при подготвяне на заявленията за кандидатстване.

"Направихме обследване на всички блокове в централните части на града, както и във всеки един от кварталите - "Запад", "Ален мак", "Орлова чука", "Грамада" и всички останали", каза зам.-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград Антоанета Робева.

Тя уточни, че в Благоевград има над 150 сгради, които отговарят на условията за кандидатстване по проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за саниране на жилищни сгради. Условията, с които гражданите на Благоевград трябва да бъдат запознати, са, че по програмата за безплатно саниране могат да кандидатстват всички многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ- едропанелно жилищно строителство,пакетно повдигнати плочи и едроплощен кофраж. Минималният брой на апартаментите в сградата трябва да наброява 36 самостоятелни обекти с жилищно предназначение.

"Изключително важно е благоевградчани да знаят, че за целите на програмата е необходимо да се регистрира едно Сдружение на собствениците на цялата сграда, независимо от входовете в нея. Избраният Управителен съвет действа от името на всички собственици в сградата", допълни Антоанета Робева.

Тя каза още, че целта на общинското ръководство е да бъде максимално полезно на гражданите, за да може до края на януари, когато се очаква да излязат пълните методически указания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, сдруженията да бъдат сформирани. Гражданите могат да разчитат на пълна помощ от страна на общината за попълване на документите. Информация може да бъде получена и на телефони 073/ 86 78 21 - Даниела Паризова и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.

"В информационната кампания активно ще бъде включен и Културно- информационният център в Благоевград, който се намира на площад "Георги Измирлиев". Ще бъдат поставени образци, а в дните вторник, сряда и четвъртък от 13.30 до 18.30 часа на място ще присъстват специалисти от общинска администрация, които да отговарят на въпроси за регистрацията на сдруженията и да съдействат на гражданите при попълването на заявленията. При нужда, специалистите ще присъстват на общите събрания на домоуправителите на блоковете", каза още зам.-кметът Робева.

Тя бе категорична, че важен акцент, който гражданите трябва да знаят, е, че пред тях стои още една опция за саниране на жилищата и това е програмата "Региони в растеж 2014- 2020 година", където се очаква да попаднат повече жилищни сгради.


Още по темата: общо новини по темата: 125
28.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: