Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов обрат: Оманският фонд може да стабилизира КТБ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:17 / 18.07.2014Коментари (17)3174
© Blagoevgrad24.bg
Пореден обрат по казуса КТБ - управляващите ще дадат възможност на Оманския фонд, който притежава 30% от акциите на банката, да осигури пари и да я стабилизира.

Това стана ясно от разпространено съобщение на Министерство на финансите, в което се казва, че финансовият министър Петър Чобанов е провел телефонен разговор с главния изпълнителен директор на Държавния резервен фонд на Султаната - Оман Абдулсалам Ал Муршиди.

"Двете страни изразиха увереност по време на разговора, че както от страна на българската държава, така и от оманска страна се спазват законовите разпоредби при действията в случая с КТБ. В разговора бяха отхвърлени спекулативните тези, наложени в последните дни, че акционерите не са поканени да участват в намиране на работещо решение относно банката. Двете страни преповториха готовността си да положат усилия за намирането на подобно решение", се казва още в съобщението.

След като дни наред се коментираше че България е предпочела да заобиколи фонда, днес финансовият министър Петър Чобанов е уверил ръководителите на фонда, че законът ще бъде спазен. А по закон, акционерите трябва да получат възможност да осигурят необходимия ресурс за стабилизиране на банката. Държавата ще се намеси едва след това, ако те не се справят. Така на правителството няма да му се наложи да налива публични пари, да тегли нови заеми и на практика няма да се налага разписването на какъвто и да било специален закон за това колко от влоговете да се гарантират и колко не.

Източник: БГНЕС

Още по темата: общо новини по темата: 197
30.01.2024 »
22.01.2024 »
05.07.2023 »
24.04.2023 »
20.04.2023 »
20.04.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всеки ден КТБ ... Явно нещо друго става, но реално не се предлага на хората хахахах
+12
 
 
Получи се много ценен нагледен урок за всички бъдещи министри и депутати! Не може така безнаказано да се посяга на добре работещите институции и да се компенсират загубите за сметка на държавата и данъкоплатците! Мачът вече е с надмощие на Цветан Василев!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.07.2014 г.
+12
 
 
Тия, които подкрепиха заговорниците, взеха да свалят гащи вече. Няма как - държавни служители са и са на крачка от затвора. Сега ще опитат да спасяват кожата си. Мама ви, изменници! Поддадохте се на една шайка негодници, и като видяхте че не им минава номера - запяхте друга песен! Съд за вас!
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
zashto plashtame zdravni osigurovki kato ne ni obrashtat nikakvo vnimanie vav bolnicite i predi malko se naloji da otida na chastna klinika da platq 150 leva i da me obslujat kachestveno kakto e redno i vav darjavnite bolnici dnes rabrah zashto ponqkoga h
на 18.07.2014 г.
-2
 
 
всички тук сте банкери и много ги разбирате тези работи затова сме на този хал защото българина разбира от всичко и може всичко
+8
 
 
Като видяха дебелия и веднага се съгласиха хората да си оправят банката от проблема който им създадоха други индивиди бат Цецо си идва на бял кон само тия комунисти да подадат оставка и стойте и гледайте какво се случва след това на някой хора ще им се види тесен светът не България те си мислеха че могат да го изработят като Кюлев но този път не познаха
+8
 
 
Трудно могат да се откраднат 6 милиарда от банката/разбирай държавата/ току така без последствия.....май започнаха някои да го разбират и взеха да бият отбой.Мача започна да се обръща :)
0
 
 
мисля, че ми омръзна да слушам за КТБ и драмите на Костов и останалите малоумници, които си държат милионите там...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: