Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Червен килим за абитуриентите на Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:00 / 27.05.2013Коментари (0)914
©
247 абитуриенти от Разлог преминаха по червен килим под арки с балони. Дефилето на красивите и образовани зрелостници бе наблюдавано от многохилядна публика. Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог посрещна абитуриентите от Випуск 2013 година на централния площад, поздрави ги и им подари незабравими празнични илюминации.
Най-много, 78 абитуриенти изпратиха СОУ "Братя Каназиреви" Разлог, 63 са зрелостниците от ПГ по ТХТ "Никола Стойчев" град Разлог. Завършилите средното си образование в ПГ по транспорт град Разлог са 60 в ПГ по МСС Разлог - 41.

Абитуриентите на Разлог дефилираха, като минаваха под арки от балони в цветовете на българския трикольор. По традиция най-обсъждани бяха дамите, които впечатлиха всички със своите рокли. Вечерта на 24-ти май ще остане завинаги в паметта и сърцата на всеки един от 247-те зрелостници.

Освен със своята младост и красота, абитуриентите на Разлог блестят и със своите успехи в образованието. Голяма част от тях са начертали своите планове за бъдещето, приети са и ще се обучават във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Юлия Дурева абитуриентка от ПГ ТХТ "Никола Стойчев - гр. Разлог е приета да учи в университети в Англия и Шотландия, след успешно издържан изпит по IDSL. Тя избира университет в Шотландия, пълния 4-годишен курс на обучение й ще се финансира от Британското правителство.

"Ще уча "Бизнес мениджмънт" в университета в Абърдийн, Шотландия. Университетът е един от 5-те най-стари на острова, а сред преподавателите има и нобелови лауреати. Учебната ми програма е изключително гъвкава и мога да избирам допълнителни предмети. Наред с икономическите предмети, мисля да запиша немска филология.", каза Юлия Дурева. Амбициозната девойка си пожелава здраве и допълва, че обожава семейството си, приятелите и България.
Сутринта на 24-ти май Разлог изплете венци на признателност н

©
а двамата равноапостоли Кирил и Методий. Ученици и учители се включиха в общоградско шествие, което завърши на централния площад на града под съпровода на духов оркестър.

В деня на славянската писменост и култура инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог награди с плакети и подаръци 17 изявени ученици в науката и спорта. Сред наградените е Спасияна Григорова - Европейска шампионка по таекуондо за 2013 г., Валери Трендафилов - фермер на 2013 г., Милена Георгиева Елчинова и Магдалина Иванова Кьосева за блестящо представяне в VІ Национална олимпиада по история и цивилизация в гр. Благоевград, Анна-Мария Бележкова, отличена в Национален конкурс "Човекът-свободен и независим", категория "Стихотворение".

В празничната програма, която събра жителите и гости на планинския град, взеха участие малчуганите от ОДЗ гр. Разлог и възпитаници към Младежки център - Разлог, които със своите песни и танци успяха да зарадват всички.

Още по темата: общо новини по темата: 142
20.03.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: