Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майки скочиха срещу чалгата на абитуриентските балове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:04 / 21.04.2013Коментари (62)847
© Blagoevgrad24.bg
Министърът на образованието, младежта и науката и Регионалните инспекторати по образованието незабавно да излязат с предписания към училищните ръководства тазгодишните абитуриентски балове и изпращания да не се превръщат отново в отблъскващ парад на кича, простотията и вулгарната чалга, настояват от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".

Просветното министерство е в правото си настоятелно да препоръча на училищните ръководства да не се ангажират за баловете луксозни ресторанти и лъскави чалготеки, в които гвоздеят на програмата непременно е участието на една или друга нашумяла и скъпоплатена силиконова поп-фолк изпълнителка, заявяват майките.

Време е в борбата с чалгата да се обединят усилията както на всички институции, така и на цялото гражданско общество, а и личният пример тук също е от изключително значение, подчертават от родителската организация. През последните години абитуриентските балове, уви, на практика се превърнаха в един от най-сериозните финансови донори за чалга индустрията, но този абсурд не бива повече да продължава - колкото повече уж се доближаваме до Европа, тол­кова повече Ориентът ни придърпва към себе си в мазния си ритъм на кюче­ка, констатират с тревога майките.

Най-шокиращото е, че изпращанията на абитуриентите под звуците на кънтящата отвсякъде чалга в училищните дворове по традиция започват именно от 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, когато се прекланяме пред делото на светите равноапостоли Кирил и Методий, обявени от Папа Йоан Павел ІІ за небесни съпокровители на Европа, отбелязват от Сдружението на майките.

Какво ли биха си помислили за нашия морал светите солунски братя, ако можеха да видят как преминават абитуриентските балове в днешна България - членка на Евросъюза вече седма година, питат се майките. Ако позволим обаче и тази пролет баловете и изпращанията на абитуриентите да минат изцяло под знака и оглушителните звуци на чалгата, това означава, че всички ние носим вина за насаждането сред младото поколение на съмнителната и отблъскваща ценностна система на силиконовите мутреси, категорични са в Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".

Вместо да плащат скъпи и прескъпи куверти за чалга кръчми и чалготеки и по този начин да пълнят джобовете на т.нар. фолк елит, абитуриентите от випуск 2013 е по-добре да потърсят за празника си заведения и клубове, в които се изявяват млади и талантливи рок, поп или хип-хоп български групи и изпълнители, препоръчват от Сдружението на майките.

Борбата с чалгализирането на нацията трябва да започне именно от абитуриентските балове и изпращания - длъжни сме да направим всичко възможно, за да ги "изчистим" веднъж завинаги от кючеците и силикона, заявяват от родителската организация. Крайно време е нещата да си дойдат по местата - ориенталски "хитове" с изключително пошли и вулгарни текстове, кючеци с агресивна турбо чалга и въртенето на гьобеци сред алкохолни изпарения може би са допустими в квартални кръчми до някоя малка гара, но категорично нямат място в дворовете на българските училища и гимназии, подчертават от Гражданското сдружение на майките срещу насилието, като се надяват да получат подкрепа за тази своя инициатива и от Министерство на образованието, младежта и науката и от Регионалните инспекторати по образованието.


Още по темата: общо новини по темата: 142
20.03.2024 »
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.04.2013 г.
-4
 
 
Престанете вече, де... Жалки сте... И на запад се пее за пари и секс и се развяват силикони, но хората се развиват... Нещо се получава няк'во противоречие и разминаване...
Aнонимен
на 22.04.2013 г.
+3
 
 
за6то трябва да подражаваме на циганския боклук , нали сме българи ? за6то пръскаме пари и средства по тия балове , нали нямаме пари ? аз и без тия формалности завър6их и сам доктор ! Родителите сами са виновни !
Aнонимен
на 22.04.2013 г.
+2
 
 
това си е естествен подбор...ж страната остават най-слабите и прости хора които нямат амбиции, безволеви...
+9
 
 
Чалгата е абсолютна ПРОСТОТИЯ за ПРОСТИ хора....
+11
 
 
Като гледам постовете под моя, имам чувството, че Анонимен е един и същи човек, че си коментира и си отговаря сам... кое точно прави тази вечер 'една от НАЙ-ВАЖНИТЕ' в живота им? Последните 5-6 години като наблюдавам абитуриентите, нямам думи направо. То бива ос*ране, ама това тяхното е .. Те абит. вечер си я взимат всеки петък и събота. Пушат трева, пият до безсъзнание, друсат се, ходят по чалгите, обличат се като прости*утки още от 13-14 годишни...
Aнонимен
на 21.04.2013 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Aнонимен
на 21.04.2013 г.
+7
 
 
Мили майки! Похвално, но малко късно реагирате на чалгата. Само дано не е прекалено късно. Така, като се огледам из дворовете на училищата, голяма част от момиченцата вече приличат на чалгаджийки. Сигурно това слушат - не само навън, а и вкъщи. Колко от вас, мили майки, ще подарите силиконови цици на щерките си, смело маршируващи на 15 сантиметрови токчета към "големия живот"? Виждали ли сте как се обличат децата ви, чувате ли ги как говорят? Чалгата тръгва от дома, каквото и да кажете сега, вече ще е малко късно.
Aнонимен
на 21.04.2013 г.
-2
 
 
Тръгнали майките срещу товарния влак...
Aнонимен
на 21.04.2013 г.
-1
 
 
Пхах... Училищното ръководство... Нали се сещате кво ще стане? Ще ги набутат на тъпа музика и абитуриентите ще си тръгнат и пак ще хукнат в някоя чалготека. Логично е. Всеки има правото да слуша каквото си иска.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: