Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ресторантьор: Колегите да си подобрят обслужването, а не да мрънкат за пушенето!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:35 / 16.12.2012Коментари (13)892
© Bulfoto
Снимка: Архив
Слуховете за моята смърт са силно преувеличени. Думите на страстния пушач Марк Твен важат с пълна сила и за всички кръчмари, които се жалват, че забраната за димене на закрито затрива бизнеса им.

"Определени хора изкривяват данните, за да постигнат целите си. По никакъв начин забраната няма отношение към бизнеса", заяви собственикът на заведение Йордан Дичев, който участва в протеста на непушачите на езерото "Ариана" в столицата.

"Колегите трябва да се концентрират върху други конкурентни предимства, които имат, да си подобрят като цяло обслужването и асортимента, който предлагат, а не да либерализират пушенето", категоричен е той.

Стотина привърженици на забраната за пушене на закрито се събраха там в мразовития неделен ден. Те отново вървяха символично назад, за да кажат на депутатите да не отстъпват от приетия закон. Демонстрантите признаха, че са обнадеждени от заявлението на премиера Бойко Борисов, че ще си подаде оставката, ако забраната падне. Президентът Росен Плевнелиев пък предупреди, че е готов да наложи вето, ако депутатите променят закона.

Във вторник сутрин привърженици на забраната отново ще излязат пред сградата на бившия Партиен дом, където ще заседава парламентарната икономическа комисия. На него трябва да се гласува промяната в Закона за туризма, която би върнала стария режим, при който малките заведения сами решаваха дали в тях да се пуши или не, а в по-големите имаше обособени места.

Източник: в. Стандарт


Още по темата: общо новини по темата: 73
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
22.01.2015 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2012 г.
-2
 
 
Ей, тъпо недоносче! Нали ти видяхме заведението колко е пълно, бе! Още лятото ти изпратихме хора, резултат - две маси с пушачи в градината ти! Вътре празно !! И това при положение, че бездимните те познават и си правите свирки..... пълен идиот! Тея дни пак ще имаш проверка, ей така, само за да ти го сложим отзад..... велик мениджър бил, пълен капут си ти, срам за бранша !!!
-3
 
 
Тоя същия собственик го дават всеки път, когато трябва да се каже нещо "за" забраната за пушене. Ако не греша в това кафе не се пушеше и преди забраната, бяха го давали за пример. И в заведението имаше общо 3-4 маси. Хайде без подобни примери и без "случайни" граждани!
+1
 
 
Имам предложение към всички ресторантьори, идват едни от най-големите празници, Коледа и Нова година, това е момента за протест. Върнете парите от резервациите и затворете заведенията.Хайде да видим какво ще се случи! Ние всички пушещи и непушещи идиотчета ще се справим някакси. Ама няма да се откажете от келепира, нали? Ако ще протестираш, протестирай радикално, а не хем вълка сит, хем агнето цяло и накрая овчаря изяден.
+4
 
 
Нормално да е така. На мен като потребител и клиент на заведения, в последно време ми се намали бюджета и когато мога да си позволя да ида на заведение, е нормално да отида в такова, в което ще получа максимум удоволствие срещу изхарчването на моите пари. Много ясно, че като ходя 1-2 пъти в месеца вместо 10-15 примерно, няма да ми е все едно къде ще ходя. Ще отида там където ще се почуствам добре. Няма да се бухна в първото заведение, с пластмасови столчета и да ме обслужи лелка по халат дето се вика.
Сподели какво ново....
на 17.12.2012 г.
+1
 
 
откакто не се пуши не съм влизал в заведение и няма и да вляза
+13
 
 
Евала! По-ясно от това накъде?! Някои заведения още се пръскат по шевовете от клиенти, защото знаят как се прави бизнес, а такива селски тарикати като останалите е нормално да загинат! И по-добре! Писна ми от мрънкането на пушачи и т.нар. "ресторантьори" ! На когото не му изнася може да се чувства свободен да се върне в дупката, от която е изпълзял!
на 16.12.2012 г.
+16
 
 
Намериха занимание на българите.Като не достига хляба,на ви зрелища.А собствениците на кръчми да се преорентират към друг бизнес.Никой не им е обещавал,че цял живот ще печелят от това.При появяване на първите мобилни телефони и операторите на стационарни такива се съпротивляваха,но няма мърдане.Посоката е такава.
+25
 
 
Казаха ли ви го? Ресторантьор, не лошите и гадни непушачи! Фалират лошите заведения, в които обслужването е лошо, покривките са мръсни и кафето е негърска пот! Запомнете го вече и мирясвайте !
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: