Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правят нов опит да бутнат забраната за пушене
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:14 / 04.11.2012Коментари (110)749
© Blagoevgrad24.bg
Нов опит да падне ембаргото за пушене в кръчми и барове ще бъде направен на заседанието на парламентарната Комисия по здравеопазване на 15 ноември т. г. Тогава депутатите ще разгледат предложенията за промени в Закона за здравето на независимите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Текстовете им, внесени на 27 септември т.г., предвиждат да се допуска по изключение палене на цигари в заведения за хранене и развлечение. Става дума за дискотеки, ресторанти, питейни заведения, бистра, кафенета, кафе-аперитиви, барове. А в сградите на летищата да има обособени помещения за пушачите."Предложените поправки в Закона за здравето няма да минат през здравната комисия, надяваме се те да не бъдат подкрепени и в пленарната зала", коментираха високопоставени източници от ГЕРБ. Здравната министърка Десислава Атанасова е повторила, че стои твърдо зад забраната.

Аргументите на двамата депутати за промяната са, че ембаргото намалява приходите на бюджета с 300 млн. лв. годишно. А мотивите на лекарите са, че само за една година след въвеждането на ембаргото инфарктите падат с цели 20%, и то както сред пушачи, така и сред непушачи.

Източник: в. "Труд"


Още по темата: общо новини по темата: 73
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
22.01.2015 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.11.2012 г.
+3
 
 
През оная работа ми е вече. Като решим да се напиваме удряме ключа на заведението и сме си само ние 20-ина човека. Като излизам на кафе е за малко и седя навън, ако някой ме покани вътре... среден пръст. Като паднат температурите няма да ходя по заведения. Да ходят непушачите. Ако искам да изляза със семейството на ресторант няма да пуша ще хапна ще пиина чаша две вино и чао. Даже днес един антитабако смотаняк ми вика - как е? Отговорих му екстра баце. Пуша по-малко пред теб, играя два пъти футбол в седмицата и чекам да умра от инфаркт, а ти тия 130 кила как ще ги мъкнеш още 100 години не знам!
+1
 
 
"ембаргото намалява приходите на бюджета с 300 млн. лв. годишно". Като искате приходи узаконете проституцията и леката дрога...
+1
 
 
"да се допуска по изключение палене на цигари в ... дискотеки, ресторанти, питейни заведения, бистра, кафенета, кафе-аперитиви, барове". Просто малко изключение!!! В България няма изключения! Всяко изключение е закон...
-2
 
 
тази ли беше или миналат година беше не помня вече :) пътувах от Пловдив до лондон (от нашто летище) та един глупак селски (може би пловдивчанин) си позволи да запали фъшкия в самолета (и той голям юнак :) )не може да си представите колко бързо го насметоха а (хаха) не можете да си представите глупавата му физиономия когата кацнахме и казаха всички да останат по местата си и че полиция чака на изхода на самолета ПРОСТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ МИРИЗЛИВЕЦ (моля редакцията извенете ме) НАСРАААААН :)
Aнонимен
на 05.11.2012 г.
-3
 
 
като целувам жена която пуши все едно че целувам пепелник
-1
 
 
чета тука някви смръдльовци разправят че незнам си къде се пушело в европата по заведенията и летищата ха НЯМА ТАКАВА НЕЩО навсякъде пушачите са натирени в малки кутиики или на тротоара да си задоволяват миризливия навик
-3
 
 
пушенето е лайняна работа смрад разбираш ли :) хвърляй фъшкията
-2
 
 
пушенето е демоде да пушиш означава че си изостанал пушенето е миризлива работа миризмата от цигари е отвратителна и гадна хвърляйте гадните цигари аз го направих преди 15 години и мога да ви кажа че живота е по готин без цигари пиенето е по готино секса е по як ОПИТАЙТЕ :) пожелавам ви успех
+3
 
 
Аз пък така и не мога да разбера какъв точно е проблема на непушачите. И защо трябва да се защитават само техните права? Къде е моето право на избор? С този закон аз съм задължена да не пуша! Защо? Елементарно е : заведения където се пуши и такива където не се пуши. Така и пушачите и непушачите са с абсолютно еднакви права. Ако искам да не пуша и да не мириша на цигари отивам там където не се пуши, а пък ако твърдо съм решила да пуша отивам там където се пуши и съответно не принуждавам непушачите да дишат моя дим от цигарите. А колкото до господина на които жените пушачки му миришели гадно, ами вземи си за гадже не пушачка, отивате в ресторант за непушачи и си миришете на парфюма с които сте излезли, аз няма да ви задължавам да идвате при мен където пуша. Но вие определено се опитвате да решавате вместо мен дали да мириша на цигари или на парфюм. Това е ограничаване на правото ми на свободен избор .
-1
 
 
Ми ходете си в заваденията за непушачи де никой не ви кара да правите компромиси, просто трябва да има и за едните и за другите избор, за това става въпрос, а не опити да се налагат едните над другите.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: