Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
ГЕРБ подаде жалба в Административен съд – Благоевград за касиране на изборите за кмет на Гърмен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:38 / 08.10.2013Коментари (0)347
©
ПП ГЕРБ подаде жалба в Административен съд - Благоевград за касиране на изборите за кмет на община Гърмен. Това съобщи на пресконференция областният координатор на партията за Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева. В пресконференцията участваха и депутатите Любен Татарски и Георги Андонов.

Чрез Общинската избирателна комисия жалбата днес е депозирана в Благоевградския административен съд. "Един от основните ни мотиви е, че на тези избори бе нарушена тайната на вота. Гласуването в секционните избирателни комисии се извърши с прозрачни бюлетини, под натиск, хората бяха проверявани по списъци как гласуват и така се даде възможност за манипулации и контролиране на вота. Сериозни притеснения и съмнения в тази посока буди и фактът, че има съществени разминавания между данните от протоколите секционните комисии и този на Преброителната комисия, което за нас е възможност да бъде приведена в действие т.нар. "индианска нишка". Освен това, цялата кампания беше съпътствана от насаждане на страх, заплахи за уволнения, отмъщения от страна на депутата Башев, кметовете и общинските служители към онези, които не се подчиняват на волята им", каза още Даниела Савеклиева. Тя добави, че според нея, изборният процес в община Гърмен не е бил прозрачен, а сериозно манипулиран. От ПП ГЕРБ очакват съдът да реши до колко посочените от тях нарушения са повлияли на изборния процес.

"Затова на днешната тържествена сесия в Гърмен съветниците от ГЕРБ бойкотираха встъпването в длъжност на новоизбрания кмет на общината Минка Капитанова. Още в началото на днешната сесия те прочетоха протестна декларация, в която се обявяват срещу легитимността на нейния избор и демонстративно напуснаха тържествената сесия", уточни Савеклиева.

Пет месеца наблюдаваме единствено политически реваншизъм, кадруване и задоволяване на партийни интереси. Пет месеца в нашата област не се случва нищо. Това заяви депутатът Георги Андонов по повод актуалната политическа ситуация в региона. Той посочи, че в първите 100 дни при правителството на ГЕРБ само за община Гоце Делчев са били одобрени проекти за над 21 млн. лв."Сега, в първите 100 дни на това правителство в цялата област няма одобрен нито един проект", поясни Андонов. По думите му народните представители от БСП, ДПС и Атака не заемат никаква позиция по регионални проблеми. "В актуализацията на бюджета тази година бяха предвидени 11 млн. за тютюнопроизводителите, но до ден днешен правителството не е направило нищо. Парите са гласувани от бюджета и стоят "на трупчета", каза още народният представител.

Той посочи и че програмата Млад фермер ще бъдат ощетени над 1200 кандидатствали младежи. "В нашата област има подготвени над 250 проекта. Това са млади момчета и момичета, които живеят в населени места с много малки възможности за развитие. Те са изтеглили кредити, за да подготвят проектите си, но управляващият орган на Държавен фонд "Земеделие" излезе с решение, че ще бъдат подсигурени пари само за 400 проекта, а готовността на национално ниво е за над 1200 млн. лв.", каза още Георги Андонов. "Това, което наблюдаваме в момента е едно пълно безхаберие, едно пълно отдръпване от проблемите, които са на дневен ред в обществото", категоричен бе Георги Андонов.

По повод на бездействието на новите управляващи народният представител Любен Татарски посочи, че напълно е блокиран ремонтът на пътя Гоце Делчев - Разлог - Юндола, защото фирмата е фалирала, а управляващите не са направили нито една крачка за преодоляване на ситуацията. "Същото е положението и на ЛОТ 2 на автомагистрала "Струма", стопирано е строителството на отсечката Дупница - Кулата. Примерите са много затова и следващият вот на недоверие ще е на тема инфраструктура", уточни Татарски.


Още по темата: общо новини по темата: 1
14.10.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: