Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Важна първа копка в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:51 / 11.02.2019Коментари (0)1024
©
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов  направи първа копка по проект "Социална инфраструктура за услуги и деца“. На официалната церемония присъстваха Румяна Петкова - изпълнителен директор  на Агенция за социално подпомагане, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-  Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметовете на община Благоевград, екипът по проекта и граждани.

"Срокът за СМР е месец март, а за цялостното завършване на обекта е месец октомври. Тук е мястото да благодаря на г-жа Румяна Петкова за добрата съвместна работа между Община Благоевград и Агенция за социално подпомагане. Ние сме един от най-големите доставчици в Югозапада. Към момента предоставяме 21 услуги.С новите три, ще станат 24. Работим за разкриването на още две услуги. Подписахме и договор за лични и социални асистенти. Още 20 са подали документи. Ще изпълним абсолютно всички заявления, там където  няма възможност да се финансира от Централния бюджет, ще дофинансираме със собствени средства. Това е социалната отговорност на Общината, защото тук не става дума просто за услуги, а за хора, които имат нужда от подкрепа“, каза д-р Камбитов.

Румяна Петкова поздрави кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов за добрата работа. "Община Благоевград има цялата палитра от социални услуги, благодарение на г-н Камбитов и неговия екип. Община Благоевград е един добър партньори коректив на държавната власт“, каза по време на церемонията Румяна Петкова.

  По традиция бе отслужен водосвет от отец Андон Шавулев, а възпитаници от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград раздадоха питка и мед, за здраве, на присъстващите.

  С реализиране на проекта ще бъдат обособени нови социални центрове, които ще се помещават в част от сградата на бившия Дом за деца лишени от родителска грижа, като за целта ще се извърши преустройство и ремонт. Домът за деца лишени от родителска грижа е закрит от началото на м. януари 2018г. и от тогава по-голямата част от сградата не се използва. Новоизградените центрове ще бъдат в съответствие с утвърдените от Министерството на труда и социалната политика функционални изисквания и насоки, съобразени с релевантните европейски документи за деинституционализация и живот в общността. Общата стойност на проекта е  1 176 500.00 лв.

Целта е да се постигне осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура за развиване на три нови социални услуги в общността на територията на общината,а именно Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства –капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги; Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства – капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги; Център за обществена подкрепа – капацитет 100 места.

Проектът предвижда и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване за социалните услуги, което ще гарантира безопасна и сигурна среда за ползвателите.

Преди официалната церемония се проведе пресконференция, на която бяха разяснени подробности по изпълнението на проекта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: